Recor deels gered

Dinsdag 04 augustus 2020

De kleinzonen van oprichter Corthouts nemen een deel van de meubelfabrikant Recor in Hasselt over en verhuizen het bedrijf naar Genk.
Recor deels gered

Adrien en Charles Corthouts zijn de kleinzonen van de in 2016 op 90-jarige leeftijd overleden Recor-oprichter René (foto; website Recor) en de zonen van ex-ceo Philippe. Zij nemen een deel over van meubelfabrikant Recor, dat al ruim 70 jaar bestaat.

Recor kreeg een paar maanden geleden via een WCO-procedure vier maanden tijd om op zoek te gaan naar een oplossing voor de problemen. Voor het deel van de zitmeubelen bracht het overnamebod van Adrien en Charles Corthouts uitkomst. De productie van de zitmeubelen verhuist van Hasselt naar de site van Recor Bedding in Genk, zo meldt Made in Limburg. Hierdoor zouden in ieder geval 50 van de 215 banen gered worden.

Ceo Peter Sarasyn stelt dat er met een aantal andere serieuze potentiële kandidaten nog wordt gesproken over de overname van de overige activiteiten, wat deze maand waarschijnlijk duidelijk wordt. Behalve Recor in Hasselt beschikt de groep nog over Recor Bedding in Genk en productiefaciliteiten in Centraal-Europa.
Links

www.recor.be
www.recor-group.com
www.sofa-bed-company.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, meubel, kindermeubel, bed, slaap, slapen, ledikant, boxspring, fauteuil, bank, zitmeubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, opschorting, surseance, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, overname, overnemen, kopen, koop, redden, acquisitie, #recor, #recorgroup, #sofabedcompany, #sofabed

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
 
Montis in sierkussentjes
lees verder
Vakdagen DWI in volle gang
De Vakdagen in DWI (De Woonindustrie) zijn in volle gang. De vele slaapexposanten waren goed gemutst en hadden veel te melden. Op dinsdag 15 september en op 21 en 22 september zijn vakbezoekers nog welkom in Nieuwegein.
lees verder
 
Recordomzet voor Jysk
lees verder
Zuiver Banne
Vandaag produceert interieurbedrijf Zuiver officieel een nieuwe 'premium design'-collectie: Banne. De introductiecollectie bevat zes designs van vooraanstaande Nederlandse designers.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden