Hunter Douglas roofzuchtig

Maandag 26 april 2021

Kleinere beleggers zijn boos vanwege een in hun ogen veel te laag overnamebod op hun aandelen van Hunter Douglas-baas Ralph Sonnenberg.
Hunter Douglas roofzuchtig

Hunter Douglas had het in het verleden al eens eerder aangekondigd. In december vorig jaar deed de 86-jarige president commisaris Ralph Sonnenberg opnieuw een bod van € 64 per aandeel in een poging om de 17,3% van de aandelen die de familie nog niet in het bezit heeft op te kopen. Om daarna het zonweringsbedrijf van de Amsterdamse beurs te halen.

Was het bod in december nog hoger dan de toen geldende koers, inmiddels is deze naar circa € 68 gestegen. De kleine minderheidsaandeelhouders vinden dat echter volstrekt onvoldoende en roepen collega-aandeelhouders op hun stukken te behouden. De ontevredenheid en weerstand is zo hoog opgelopen dat dit volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zelfs tot een rechtszaak zou kunnen leiden.

De kans dat de uitkoop lukt wordt groot geacht. Aandeelhouders hebben tot 1 juni de tijd om op het bod van Sonnenberg in te gaan. Volgens de Nederlandse wetgeving kan een gedwongen uitkoopprocedure van minderheidsaandeelhouders starten als de biedende partij 95% van het aandelenkapitaal bezit. Hunter Douglas is statutair echter gevestigd op Curaçao en op grond van Antilliaans recht is dat verlaagd tot 90%.

Meerdere aandeelhouders hebben we zich geschaard achter de beschuldiging aan het adres van de 'roofzuchtige' grootaandeelhouder Sonnenberg die zich hiermee zo'n € 300 miljoen aan aandeelhouderswaarde zou toe-eigenen. Ook de niet onafhankelijke rol bij een advies van de zakenbank NIBC wordt door hen gehekeld.

Volgens VEB-econoom Jasper Jansen gaat zijn vereniging er alles aan doen om het bod aan te vechten: 'We vatten deze dikke middelvinger naar de aandeelhouders, de beleggersgemeenschap en de beurs als geheel, niet lichtzinnig op,' zo laat hij in het FD optekenen.

Hunter Douglas is sinds 1946 leverancier van raambekleding (met merken als Luxaflex en Duette) en producent van bouwproducten (plafonds en gevelbekleding). Maar ook dochterondernemingen zoals Artex (o.a. Artelux, Kendix, De Ploeg), Multisol en Sunway vallen onder het concern. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Rotterdam.Links

www.artelux.com
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.sunway.nl
www.veb.net

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb

Gerelateerd nieuws
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
Nieuwe filialen Bolia
Het Deense woonmerk Bolia blijf uitbreiden, in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. In juli opende de negende winkel in Nederland, de tiende volgt in augustus in Rotterdam.
lees verder
 
Zij-instromers als interieurvakman
lees verder
Coretec via Decokay
Decokay is een keten van 44 interieuradvieswinkels in Nederland waar de betere merken voor woningen zijn te vinden, waaronder Coretec-vloeren.
lees verder
 
ETC Design Hub na vakantie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden