Heimtex 2022 gaat door

Vrijdag 26 november 2021

Als de belangrijkste internationale vakbeurs voor huis- en contracttextiel, brengt Heimtextil 2022 internationale partijen samen met een breed scala aan productinnovaties en trends in textiel. Toegang is alleen mogelijk volgens het 2G-protocol.
Heimtex 2022 gaat door
Heimtex 2022 gaat door

Eindelijk nieuwe internationale contacten, inspirerende zakelijke ontmoetingen, intensief netwerken– en offline textielinnovaties ervaren: de behoefte aan persoonlijke face-to-face uitwisselingen is groter dan ooit. Als de belangrijkste internationale vakbeurs voor huis- en contracttextiel, brengt Heimtextil 2022 retailers, groothandels, ontwerpers, meubel- of beddengoedwinkels, binnenhuisarchitecten, architecten, hoteluitbaters en vele andere besluitvormers samen met een breed scala aan productinnovaties en trends in textiel interieurdesign – ter plaatse op één ontmoetingspunt.

 

Naast persoonlijke zakelijke ontmoetingen maakt deze doorstart van Heimtextil na een beurspauze van twee jaar bovendien weer mogelijk wat privéshowrooms en digitale productpresentaties volgens de organisatie niet kunnen bieden: een gebundeld en dus efficiënt marktoverzicht van trends in de woningtextiel industrie op één centraal platform op locatie in Frankfurt.

 

De federale en overheidsvoorschriften, die van kracht zijn sinds 22 november 2021, bevestigen dat Heimtextil kan worden gehouden met toelating voor gevaccineerde of herstelde deelnemers (2G). Olaf Schmidt, vice president Textiles & Textile Technologies van de Messe Frankfurt stelt dat bijna alle deelnemende exposanten (ca. 1.500 exposanten uit 50 landen) samen met hun teams uit alle internationale kernmarkten van Heimtextil zijn gevaccineerd met goedgekeurde vaccins tegen corona of hersteld. Gezien de G2-verplichting geldt dat dus ook voor bezoekers. Een negatieve test volstaat dus niet meer om toegang te krijgen.

 

Schmidt: 'Ons uitgebreide veiligheids- en hygiëneconcept is al succesvol gebleken op eerdere beurzen.' Naast de beurs Formnext een week geleden, bleek dat ook uit de boekenbeurs van een paar weken geleden en Automechanika in september. Deze beurzen werden ook gehouden in Frankfurt.' Dat was overigens dus nog vóór de afgekondigde 2G-eis. Het is verstandig om voor afreizen nog te bekijken wat de laatste stand van zaken is en of vantevoren aanmelden bij de autoriteiten nodig is. Zowel België als Nederland worden door Duitsland sinds 21 november gezien als hoog risicogebieden.

 

Volgens de huidige stand van zaken dienen beursdeelnemers bij de ingang een actueel bewijs van vaccinatie of herstel te overleggen. Daarnaast zijn er verdere maatregelen genomen zoals online ticketing, 100% verse luchttoevoer, royale inrichting van zalen en entrees om veiligheidsafstanden te bewaren en intensieve hygienemaatregelen.

 

Heimtex wordt georganiseerd van 11 t/m 14 januari 2022 door Messe Frankfurt.

P.S. 03-12-2021: Heimtextil gaat toch niet door in januari!Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.heimtextil-trends.com
www.heimtextil-trends.com/future

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, #Heimtextil, #trendcouncil, #newhorizons

Gerelateerd nieuws
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden