Viltkunst op de muur

Vrijdag 26 november 2021

Een fraai kunstwerk aan de muur en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame wereld: dat kan vanaf vandaag met de toffe designs van Viltstore. Viltstore designs worden in eigen productieruimte gemaakt van gerecyclede PET-flesjes.
Viltkunst op de muur
Viltkunst op de muur Viltkunst op de muur

Van tropische bladeren tot 3D dierenfiguren en abstracte exemplaren. De kleurrijke wandpanelen van Viltstore geven een touch up aan ieder interieur. Van kinderkamer tot werkkamer en van restaurant tot hotellobby. Bovendien zijn de kunstwerken akoestisch dempend.  


Rekening houden met mens, milieu en maatschappij is volgens Niels Frenk, co-founder Viltstore, een belangrijke én noodzakelijke trend. Daarom wordt wordt printen ontmoedigd, afval gescheiden, energie bespaard, elektrisch gereden en duurzaam gegeten. Volgens Frenk is er echter op een geheel ander vlak ook winst te behalen. Namelijk op het gebied van gerecyclede kunst: 'Kunst van PET-vilt was eigenlijk een spontaan idee. Ik vroeg me af waarom er zo weinig met dit materiaal wordt gedaan, terwijl er talloze mogelijkheden zijn.' Nu er steeds meer waarde wordt gehecht aan ‘thuis’, is dit het juiste moment om betaalbare én duurzame kunst voor consumenten te lanceren.
 
Als de woonkamer een touch up verdient, de werkplek toe is aan een eyecatcher of de kinderkamer wel wat kleur kan gebruiken kan Viltstore een oplossing bieden. Viltstore werkt samen met uiteenlopende designers – waaronder grafisch ontwerpers, illustratoren en interieurstylisten – om verschillende designs te ontwerpen. De kunstwerken zijn verschillend, maar hebben gemeenschappelijke delers. Zo zorgen de panelen voor moderne look zijn alle producten akoestisch dempend en geluidsabsorberend tot NRC 0.85, onderhoudsvriendelijk én vochtbestendig. Dit zorgt ervoor dat de exemplaren kleur- en slijtvast zijn. Links

www.viltstore.com

Tags

nieuws, interieur, kunstwerken, duurzaam, recycling, vilt, wandpanelen, geluidsdempend, akoestiek, geluidsabsorptie, designers, duurzaam, milieu, #viltstore

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden