Nieuwe collectie droogloopmatten

Donderdag 25 november 2021

Nieuwe schoonloopcollectie Forbo Flooring houdt tot 95% van vocht en vuil bij deur tegen. Ook wordt er een nieuw loslegsysteem geďntroduceerd onder de merknaam Coral.
Nieuwe collectie droogloopmatten
Nieuwe collectie droogloopmatten Nieuwe collectie droogloopmatten

De droogloopmattencollectie van Forbo Flooring - die naar eigen zeggen bewezen tot 95% van het vocht & vuil tegenhoudt bij de deur en zorgt voor een uitnodigende entree - is uitgebreid met Coral Bright, Coral Interior en het Pro-Fit Quattro losleg installatiesysteem.

 

Coral Bright voorziet in frisse heldere kleuren, is zacht & comfortabel en geeft een vrolijke uitstraling aan de entree. De nieuwe deelcollectie is met name geschikt voor plekken waar de opname van vocht belangrijk is en het loopverkeer gemiddeld.

 

De tweede nieuwkomer, Coral Interior, is een - binnen de schoonloopmarkt - uniek product voor zowel de entree als circulatiezones. De vloer is beschikbaar in stroken en tegels waarmee de klant eenvoudig zelf een mooi vloerontwerp kan creëren. Interior is geschikt voor zwaar commercieel gebruik en makkelijk te combineren met de andere schoonloopvloeren van Forbo.

 

Daarnaast introduceert de vloerproducent met het Pro-Fit Quattro losleg installatiesysteem nog een innovatie. Met dit systeem worden de Coral tegels los geïnstalleerd, zonder gebruik van lijm. Dit maakt de vloer eenvoudig te verwijderen (voor hergebruik bijvoorbeeld) en daarmee dubbel duurzaam.

 

De producten worden geproduceerd met Econyl 100% gerecycled garen, onder andere gemaakt uit afgedankte visnetten. Die grondstof wordt deels uit de zee gevist wat weer bijdraagt aan de vermindering van de plastic-soep in de oceanen. Welcome bevat daarnaast tuftdoek dat bestaat uit gerecyclede PET-flessen. De productie van de nieuwe collectie (met 100% groene stroom) levert verder vrijwel geen afval op. Omdat de schoonloopvloer vuil en vocht absorbeert, heeft de klant minder water en schoonmaakmiddelen nodig voor het onderhoud van de rest van het gebouw. Coral is bovendien ftalaatvrij en derhalve een gezonde vloer.

 

Door het tegenhouden van vuil en vocht bij de deur zou Coral volgens Forbo een besparing op de schoonmaaktijd tot wel 65% betekenen. Daarnaast wordt de levensduur van de vloeren erachter aanzienlijk verlengd omdat deze beter beschermd worden. De nieuwe collectie voorkomt verder glijpartijen van bezoekers, gasten, werknemers of andere gebruikers op regenachtige dagen. En bij de schoonmaak laten de Coral vloeren het vuil en vocht weer makkelijk vrij.

 

De nieuwe collectie heeft standaard de hoogste brandklasse voor textiele vloerbedekking. Dit maakt de ingang - die ook als nooduitgang dient bij calamiteiten - extra brandveilig.Links

www.forbo-flooring.nl/coral

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, kantoor, hospitality, ziekenhuis, restaurant, winkel, retail, vloerbedekking, flooring, tapijt, tegel, tapijttegel, profielmat, schraap, schoonloop, schoonlooptapijt, entree, mat, entreemat, project, vloer, schoonmaak, recycling, duurzaamheid, loslig, #econyl, #forbo, #coral

Gerelateerd nieuws
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden