Gispen Classics gepresenteerd

Woensdag 27 september 2023

Op de VT Wonen & Design beurs van 3-8 oktober in Vijfhuizen presenteert Dutch Originals de exclusieve uitvoering van een karaktervol klassiek tafelontwerp.
Gispen Classics gepresenteerd

Met een knipoog naar het door Wim Rietveld, voor Gispen ontworpen tafelmodel 530 uit 1952, toont het label Dutch Originals van Meubelfabriek Gebroeders van der Stroom uit Asperen een opvallend design van de Gispen Classics 533 tafel.

De 533 komt samen met de Gispen Classics 534 tafel op de markt. Het oorspronkelijke ontwerp van de tafel is door Richard Hutten opgetild naar een moderne uitstraling. Het blad van de 533 is driehoekig van vorm met mooi afgeronde hoeken, een verjongde rand en verkrijgbaar in twee formaten. De 534 heeft een tonvormig blad. Beide tafelmodellen zijn geschikt voor zes stoelen.

De speciale uitvoering van de 533 wordt getoond in het Trendpaviljoen van Eigen Huis & Interieur. Voor deze gelegenheid is de tafel uitgevoerd met een verjongd mdf blad met eikenfineer en de poten en het onderstel gepoedercoat in ‘zuiver oranje’. Deze combinatie met het eikenfineer blad geeft een extra impact aan het klassieke ontwerp.

De tafel wordt samen gepresenteerd met de al even karakteristieke Gispen 116 stoel. Een combinatie die door Willem Hendrik Gispen al werd toegepast en met het re-design van Richard Hutten een nieuwe vorm meekrijgt. Op de beurs wordt de Gispen 116 gepresenteerd met een frame in dezelfde oranje kleur als de 533 tafel, met een zitting en rug in white wash eiken.

Tevens is de Gispen 1401 in het stijlhuis te zien, eveneens in een special edition. Uitgevoerd met een frame in wit, in combinatie met de standaard zwart bakeliet armleggers en een rug en zitting gestoffeerd in de Kvadrat Remix 3, kleur 223.

Het Eigen Huis & Interieur Trendpaviljoen 2023 met als thema ‘kleur je wereld’ is ontworpen door Anya van de Wetering en Marie-Claire Lambalk van concept- en stylingbureau Kamer 465 uit Halfweg.Links

www.dutchoriginals.com
www.vtwonenendesignbeurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, detail, retail, shop, outlet, woninginrichting, online, meubel, stoel, fauteuil, eetkamer, eetkamerstoel, bank, meubelen, #dutchoriginals, #vtwonendesignbeurs, #kamer465

Gerelateerd nieuws
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden