Geen foutje, maar de ster

Dinsdag 22 december 2020

Toen karpettenspecialist Jan Kath in januari 2020 de collectie voor Russia With Love introduceerde was de drukker van het promotiemateriaal in de war. De kleuren aan de randen van de foto's waren vast een foutje. Niet dus, en nu zijn die strepen de ster van een nieuwe collectie.
Geen foutje, maar de ster

De eerdere collectie van Jan Kath, From Russia with Love, was een ode aan het oude rusland, met motieven afgeleid van traditionele sjaals en hoofddoeken die nog steeds door oude Russische vrouwen gedragen worden. Qua patronen werd de fabrikant ook geïnspireerd door tapijten die in Rusland gemaakt werden rond 1900.

 

Voor de campagne van de collectie diepte de ontwerper een reeks oude, weinig bekende foto's van Sergey Mikhaylovich Prokudin-Gorsky op uit een fotoarchief. In 1909 vertrok fotograaf Gorsky namens de tsaar om het leven in het hele Russische rijk voor het eerst vast te leggen in kleur. Door de techniek van toen hadden de foto’s bijzondere kleurrijke randen en soms vlekken.

 

In de nieuwe Gorski collectie heeft Jan Kath van deze kleurrijke fotografische rand de ster van de collectie gemaakt. Klanten kunnen de kleurniveaus en texturen aanpassen, waardoor de tapijten perfect in bestaande interieurs passen. Met de hand geknoopt van Tibetaanse hooglandwol en Nepalese brandnetelvezel, is het kleurrijke frame rond het verder ingetogen ontwerp de echte blikvanger.

 

In 2020 was Jan Kath nog exposant op de internationale interieurvakbeurs IMM in Keulen, of dat van 19-23 januari 2022 weer het geval is, is nog niet duidelijk.Links

www.imm-cologne.com
www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #Gorski, #fromrussiawithlove, #jankath, #imm, #immcologne, #imm20, #imm2020, #imm2022

Gerelateerd nieuws
 
Gezond binnenklimaat met nieuwe Flotex
lees verder
Nijntje op de vloer
De Nederlandse ontwerpstudio Maison Deux introduceert samen met 's werelds meest bekende konijn een exclusieve collectie vloerkleden. De iconische en minimalistische ontwerpen van Dick Bruna zijn voor het eerst vertaald naar een collectie wollen vloerkleden met 3D textuur.
lees verder
Januari dramatisch voor woonwinkels
De eerste rapportage over januari door Inretail laat zien dat het een dramatisch slechte maand is door de lockdown die deze sector ook heeft getroffen.
lees verder
Tarkett in 2021
De wereld keek reikhalzend uit naar 2021 en ook voor Tarkett voelt het nieuwe jaar als een ‘nieuwe kans’. Ralph Jorissen, directeur Nederland bij Tarkett, zet de plannen voor het nieuwe jaar op een rij in een blog op LinkedIn.
lees verder
Nieuw directrice Gerflor
Vinylvloerenfabrikant Gerflor heeft een nieuwe managing director Benelux, waar Nay Tawile afscheid heeft genomen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden