Geen Basf-miljoenen Beter Bed

Donderdag 30 juli 2020

De rechtbank in 's-Hertogenbosch heeft de schadevergoedingseis van Beter Bed ten aanzien van Basf afgewezen. Beter Bed eiste € 2 miljoen van het chemieconcern.
Geen Basf-miljoenen Beter Bed

De rechtszaak was aangespannen in verband met het zogenaamde gifschandaal bij de toenmalige Duitse dochter van Beter Bed, Matratzen Concord. Mede door dit gifschandaal kwam Beter Bed in financiële moeilijkheden en verkocht het de Duitse tak.

In 2017 zou er mogelijk een te hoge concentratie van de giftige stof dichloorbenzeen hebben gezeten in het matrasschuim die Basf produceerde voor onder meer Matratzen Concord. Later bleek dat die vrees onterecht was.

Het gifschandaal had echter een grote negatieve gevolgen op de matrassenwereld waaronder ook op de omzet van Beter Bed. Daarom toog het beddenconcern uit Uden naar de rechtbank stapte voor een schadevergoeding. Volgens Retaildetail is die eis nu afgewezen. Beter Bed overweegt nog een eventueel hoger beroep.
Links

www.basf.com
www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #basf, #beterbed, #beterbedholding

Gerelateerd nieuws
Nieuw bed Pure
Beddenmaker Loof maakt naar eigen zeggen duurzame houten bedden in Nederland en heeft nu een nieuw model in de collectie.
lees verder
DWI Voorjaarsvakdagen
DWI (De Woonindustrie) geeft vast een sneak preview van de Voorjaarsvakdagen in februari met nieuwe en verlengde samenwerkingen met exposanten en mooie collecties. Ook de data zijn bekend.
lees verder
North Beds naar Benelux
Nog meer nieuwe bedden uit Scandinavië! Nu is het voormalig Hilding Anders-werknemer Rolf Das die boxsprings van het merk North Beds naar België en Nederland haalt.
lees verder
 
Toch geen IMM in 2021
lees verder
Elmar Duffner doet het weer
Het Verband der Deutschen Möbelindustrie (VDM) vertrouwt op een bewezen persoonlijkheid voor het ambt van president: tijdens de algemene vergadering van de vereniging werd Elmar Duffner gekozen als opvolger van Michael Stiehl.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden