Geen Basf-miljoenen Beter Bed

Donderdag 30 juli 2020

De rechtbank in 's-Hertogenbosch heeft de schadevergoedingseis van Beter Bed ten aanzien van Basf afgewezen. Beter Bed eiste 2 miljoen van het chemieconcern.
Geen Basf-miljoenen Beter Bed

De rechtszaak was aangespannen in verband met het zogenaamde gifschandaal bij de toenmalige Duitse dochter van Beter Bed, Matratzen Concord. Mede door dit gifschandaal kwam Beter Bed in financiële moeilijkheden en verkocht het de Duitse tak.

In 2017 zou er mogelijk een te hoge concentratie van de giftige stof dichloorbenzeen hebben gezeten in het matrasschuim die Basf produceerde voor onder meer Matratzen Concord. Later bleek dat die vrees onterecht was.

Het gifschandaal had echter een grote negatieve gevolgen op de matrassenwereld waaronder ook op de omzet van Beter Bed. Daarom toog het beddenconcern uit Uden naar de rechtbank stapte voor een schadevergoeding. Volgens Retaildetail is die eis nu afgewezen. Beter Bed overweegt nog een eventueel hoger beroep.
Links

www.basf.com
www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #basf, #beterbed, #beterbedholding

Gerelateerd nieuws
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Beds & Bedding terug in Almere
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder
Recor deels gered
De kleinzonen van oprichter Corthouts nemen een deel van de meubelfabrikant Recor in Hasselt over en verhuizen het bedrijf naar Genk.
lees verder
Polipol koopt Oschmann
Met de overname van alle verkoop- en marketingrechten van Oschmann Comfort Betten is Polipol ook in bedden gestapt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden