Fonq neemt Naduvi over

Donderdag 07 maart 2024

Woonwebwinkel Fonq heeft de strategische overname van platform Naduvi bekendgemaakt.
Fonq neemt Naduvi over
Fonq neemt Naduvi over Fonq neemt Naduvi over

Door deze strategische overname van Naduvi door Fonq zullen de twee home & living spelers elkaar verder versterken. Afgelopen jaren heeft Fonq een merk gebouwd met een naar eigen zeggen verfijnde klantreis, waarbij Naduvi ingezet heeft op het ontwikkelen van een technisch vooruitstrevend ecosysteem waarbij leveranciers zonder tussenkomst van een warehouse direct aan klanten kunnen leveren. Door gezamenlijke schaal en competenties zal er meer focus komen op een onderscheidend assortiment en klantreis. Beide merken blijven wel bestaan met elk hun eigen positionering.

 

Nieuwe ceo

Tijdens de overname is besloten om Itai Gross (foto 2) aan te stellen als ceo van de nieuwe organisatie. Hij volgt daarbij Jeremiah Albinus als topman van Fonq op, die deze rol bijna vier jaar heeft vervuld en het stokje overdraagt. Itai Gross is de oprichter van Naduvi. In het verleden was hij mede-oprichter en co-ceo van Westwing Benelux.

 

Aanvullende competenties

Gross: 'Fonq is een prachtig merk, met een sterke propositie. Met de gezamenlijke schaal, de competenties en technologie die Naduvi brengt, kunnen we dit commercieel versterken. Ik kijk er naar uit om samen met collega’s, leveranciers en partners verder te bouwen aan het fundament wat Fonq in de afgelopen jaren heeft neergezet.'

 

Het stokje overdragen

'Na 16,5 jaar Fonq waar ik de reis van stagiair tot ceo heb gemaakt en het merk opgebouwd heb, is het goed om dit moment aan te grijpen om het stokje over te dragen en iemand met een frisse blik naar de onderneming te laten kijken. In de gesprekken met Naduvi zag ik in Itai een sterke opvolger met de juiste achtergrond. Ik heb veel zin in de volgende uitdaging die hierna gaat komen, maar na een aantal intensieve jaren neem ik eerst tijd voor mijzelf,' licht Albinus toe.

 

Competitief sterk blijven

Ad Scheepbouwer, voorzitter van de raad van commissarissen: 'We zitten in een uitdagende markt, waarin het van belang is dat Fonq competitief sterk blijft. Deze overname draagt daar zorg voor. We hebben als RvC vertrouwen dat de competenties van Itai en het team van Naduvi de onderneming zal versterken. We respecteren Jeremiah zijn besluit en willen hem bedanken voor zijn inzet en de prettige samenwerking door de jaren heen. We wensen hem veel succes voor de toekomst.'

 

Itai is per direct begonnen. Zowel Jeremiah als Itai zijn en blijven aandeelhouder van de combinatie.Links

www.fonq.nl
www.naduvi.com

Tags

nieuws, interieur, overname, woonwebwinkel, platform, internet, online, versterking, bundeling, krachten, ceo, infrastructuur, klantreis, merken, commercieel, oprichter, fundament, partners, leveranciers, technologie, wisselling, rvc, #naduvi, #fonq

Gerelateerd nieuws
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden