Eikelenboom licht inspiratie

Donderdag 01 december 2022

In een nieuwsbrief inspireert verlichtingsspecialist Eikelenboom met mooie armaturen van de merken die het bedrijf vertegenwoordigt. Vakmanschap, techniek, en kwaliteit zijn hierbij de rode draad.
Eikelenboom licht inspiratie
Eikelenboom licht inspiratie Eikelenboom licht inspiratie Eikelenboom licht inspiratie

Parison (foto 1) van het merk Resident uit Nieuw Zeeland is een bijzonder armatuur bestaande uit een mix van helder en zwart glas, dat met de mond wordt geblazen. De kleur loopt geleidelijk over van opaal naar transparant en de kenmerkende vorm van de lamp ontstaat tijdens het traditionele glasblaasproces. Een hoge kwaliteit LED lamp zorgt voor een warme gloed.

 

Illan van Luceplan (foto 2) staat voor technische innovatie en duurzaamheid. De hanglamp is samengesteld uit een zeer lichte behuizing van extreem dun, flexibel, laser-gesneden triplex. Eenmaal opgehangen neemt Illan een karakteristieke vorm aan. De unieke nerftekening van het hout draagt bij aan de natuurlijk uitstraling. Het LED-element zorgt voor comfortabel en diffuus licht.

 

Dot van Lumina (foto 3 ontworpen door Foster + Partners) is een hanglamp die bestaat uit twee parallelle schijven waarbij de kleine schijf krachtige leds bevat, die op de grote schijf reflecteren. Om de warmte te reguleren wordt gebruik gemaakt van de innovatieve heat pipe technologie. Bij het inschakelen is de Dot een dunne, lichtgewicht schijf, schijnbaar zwevend in de lucht.

 

De Limpid Light collectie van Hollands Licht (foto 4) bestaat uit drie elegante vormen van mondgeblazen glas uit Tsjechië met een innovatieve led-module. Dankzij een slim katrolsysteem is de positie van de led-module in de glazen kap te verplaatsen. Hierdoor zijn er verschillende lichteffecten te creëren. De led-module geeft warm wit licht. Achter het gezandstraalde oppervlak van het glas wordt het licht zacht en diffuus voor een meer intiemere sfeer.Links

www.eikelenboom.nl
www.resident.co.nz
www.luceplan.com
www.lumina.it
www.hollandslicht.eu

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, hospitality, kantoor, werkplek, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, verlichting, licht, lamp, led, armatuur, design, stoel, #orgatec, #koelnmesse, #eikelenboom, #Resident, #luceplan, #lumina, #hollandslicht

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Goed gevulde Light+Building 2024
Met nog ongeveer zes maanden te gaan voordat Light + Building van 3 tot 8 maart 2024 plaatsvindt blijkt het evenement al zeer populair te zijn. Tot nu toe hebben zich meer dan 2.000 internationale exposanten geregistreerd.
lees verder
Veel activiteiten op Incoda
Op Interieur Collectie Dagen (Incoda), van zondag 24 t/m dinsdag 26 september, is er voor de bezoeker veel te beleven in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Studio Mariska Jagt failliet
Eerder dit jaar was Studio Mariska Jagt nog bezig met de ontwikkeling van eigen meubels. De firma zocht een partner om de meubellijn op de markt te brengen. Op 12 september ging de Studio failliet, een dag later gevolgd door een meubelmaker in Delft.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden