Eikelenboom licht inspiratie

Donderdag 01 december 2022

In een nieuwsbrief inspireert verlichtingsspecialist Eikelenboom met mooie armaturen van de merken die het bedrijf vertegenwoordigt. Vakmanschap, techniek, en kwaliteit zijn hierbij de rode draad.
Eikelenboom licht inspiratie
Eikelenboom licht inspiratie Eikelenboom licht inspiratie Eikelenboom licht inspiratie

Parison (foto 1) van het merk Resident uit Nieuw Zeeland is een bijzonder armatuur bestaande uit een mix van helder en zwart glas, dat met de mond wordt geblazen. De kleur loopt geleidelijk over van opaal naar transparant en de kenmerkende vorm van de lamp ontstaat tijdens het traditionele glasblaasproces. Een hoge kwaliteit LED lamp zorgt voor een warme gloed.

 

Illan van Luceplan (foto 2) staat voor technische innovatie en duurzaamheid. De hanglamp is samengesteld uit een zeer lichte behuizing van extreem dun, flexibel, laser-gesneden triplex. Eenmaal opgehangen neemt Illan een karakteristieke vorm aan. De unieke nerftekening van het hout draagt bij aan de natuurlijk uitstraling. Het LED-element zorgt voor comfortabel en diffuus licht.

 

Dot van Lumina (foto 3 ontworpen door Foster + Partners) is een hanglamp die bestaat uit twee parallelle schijven waarbij de kleine schijf krachtige leds bevat, die op de grote schijf reflecteren. Om de warmte te reguleren wordt gebruik gemaakt van de innovatieve heat pipe technologie. Bij het inschakelen is de Dot een dunne, lichtgewicht schijf, schijnbaar zwevend in de lucht.

 

De Limpid Light collectie van Hollands Licht (foto 4) bestaat uit drie elegante vormen van mondgeblazen glas uit Tsjechië met een innovatieve led-module. Dankzij een slim katrolsysteem is de positie van de led-module in de glazen kap te verplaatsen. Hierdoor zijn er verschillende lichteffecten te creëren. De led-module geeft warm wit licht. Achter het gezandstraalde oppervlak van het glas wordt het licht zacht en diffuus voor een meer intiemere sfeer.Links

www.eikelenboom.nl
www.resident.co.nz
www.luceplan.com
www.lumina.it
www.hollandslicht.eu

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, hospitality, kantoor, werkplek, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, verlichting, licht, lamp, led, armatuur, design, stoel, #orgatec, #koelnmesse, #eikelenboom, #Resident, #luceplan, #lumina, #hollandslicht

Gerelateerd nieuws
Nieuwe armaturen A Emotional Light
A-Emotional Light is van 18Ė23 april aanwezig op vakbeurs Euroluce in MIlaan met een scala aan nieuwe armaturen.
lees verder
Smits naar Whoppah
Marketing directeur Sebastiaan Smits heeft de b2b-marktplaats Orderchamp verlaten om in april in dezelfde functie aan de slag te gaan bij een andere marktplaats, Whoppah.
lees verder
Koningin Maxima bezoekt Masterly
Jaarlijks verrijst in het centrum van Milaan het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile, op 200 meter van de Dom. Het fascinerende Palazzo Francesco Turati is opnieuw het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
lees verder
 
Het perfecte buitenlicht?
lees verder
Nieuw DC Jysk
Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en BelgiŽ vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden