Duurzaamheid focus R+T 2024

Dinsdag 26 september 2023

De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
Duurzaamheid focus R+T 2024

De volledige beursvloer van 120.000 vierkante meter zal volgens organisator Messe Stuttgart opnieuw volgeboekt zijn. Ongeveer 80% van de exposerende bedrijven komt uit het buitenland, uit in totaal 45 landen. Tijdens de persconferentie vertelde de organisatie dat de voortekenen voor een succesvolle R+T zeer goed zijn. Na zes jaar kan de industrie niet wachten op de grote reünie in februari.

 

Naast de innovaties van de industrie is duurzaamheid het belangrijkste thema tijdens de komende editie van R+T. Het motto van de beurs is daarom ‘Create. Sustainable. Future. TogetheR+T’. De keuze voor dit thema is volgens Messe Stuttgart logisch, omdat duurzaamheid en energie-efficiëntie voor zowel fabrikanten, verdelers als consumenten belangrijk zijn en zonwering en raamdecoratie hier bij uitstek aan kunnen bijdragen. Bovendien is er de afgelopen jaren in de sectoren van R+T veel gedaan om ervoor te zorgen dat de producten zelf zo grondstofvriendelijk mogelijk worden geproduceerd.

 

Om de aandacht te vestigen op het centrale thema is een groene motief voor R+T gemaakt - en zelfs het logo groen gekleurd. Tijdens de beurs zijn onder andere een workshop van de European Solar Shading Organisation (ES-SO) en kampvuursessies over het thema duurzaamheid gepland. Het architectenprogramma op 22 februari 2024 zal ook gericht zijn op dit thema, met verschillende lezingen en paneldiscussies. In 2024 zullen er speciale Innovation Awards zijn voor duurzaamheid en energie-efficiëntie om het belang ervan te benadrukken.Links

www.messe-stuttgart.de
www.messe-stuttgart.de/r-t/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, zonwering, insectenwering, horren, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, #rtexpo, #rt2024, #landesmesse, #rt2024

Gerelateerd nieuws
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden