Dochter Beter Bed voor 5 miljoen verkocht

Maandag 14 oktober 2019

Beter Bed heeft zijn dochterbedrijf Matratzen Concord voor € vijf miljoen verkocht. Dat bedrag kan nog oplopen bij gunstige resultaten voor Matratzen Concord.
Dochter Beter Bed voor 5 miljoen verkocht

De koper is Magical Honour Limited uit Hong Kong. Deze investeerder kocht ook € vijf miljoen aan aandelen Beter Bed, waardoor het een belang van 8,9% in het beddenbedrijf krijgt. Daarnaast heeft Magical zich gecommitteerd om een investering van € 15 miljoen in Matratzen Concord te doen voor herstel en toekomstige groei.

Beter Bed liet recent al weten de hoop te hebben om de verkoop van Matratzen Concord eind 2019 af te ronden en dat lijkt te gaan lukken. Wel moeten Duitse toezichthouders nog toestemming geven voor de verkoop en moeten aandeelhouders van Beter Bed tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering volgende maand akkoord gaan met het uitgeven van nieuwe aandelen.

Beter Bed wil zich focussen op de Benelux en de verkoop via wholesale en online. Het beddenconcern uit Uden raakte in liquiditeitsproblemen door omzetdalingen bij dochter Matratzen Concord vanwege een gifschandaal rondom zijn matrassen. Eerder kreeg Beter Bed € zeven miljoen van drie grote aandeelhouders om de financiële situatie te herstellen.
Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
Carpetright overgenomen
De bekende retailketen Carpetright wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, vermogensbeheerder Meditor. Voor een schijntje?
lees verder
 
Auping bed online kopen
lees verder
Kinnevik stapt uit Westwing
Kinnevik, de grootste aandeelhouder in Westwing, heeft al zijn aandelen verkocht. Rocket Internet is nu weer de grootste aandeelhouder
lees verder
Piper van De Witte Lietaer
Textielproducent De Witte Lietaer introduceert dekbedovertrek Piper. Dit bedlinnen is deel van de najaarscollectie, die ook op Meubelbeurs Brussel te zien was.
lees verder
 
Slotbericht Meubelbeurs 2019
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden