Dochter Beter Bed voor 5 miljoen verkocht

Maandag 14 oktober 2019

Beter Bed heeft zijn dochterbedrijf Matratzen Concord voor Ä vijf miljoen verkocht. Dat bedrag kan nog oplopen bij gunstige resultaten voor Matratzen Concord.
Dochter Beter Bed voor 5 miljoen verkocht

De koper is Magical Honour Limited uit Hong Kong. Deze investeerder kocht ook € vijf miljoen aan aandelen Beter Bed, waardoor het een belang van 8,9% in het beddenbedrijf krijgt. Daarnaast heeft Magical zich gecommitteerd om een investering van € 15 miljoen in Matratzen Concord te doen voor herstel en toekomstige groei.

Beter Bed liet recent al weten de hoop te hebben om de verkoop van Matratzen Concord eind 2019 af te ronden en dat lijkt te gaan lukken. Wel moeten Duitse toezichthouders nog toestemming geven voor de verkoop en moeten aandeelhouders van Beter Bed tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering volgende maand akkoord gaan met het uitgeven van nieuwe aandelen.

Beter Bed wil zich focussen op de Benelux en de verkoop via wholesale en online. Het beddenconcern uit Uden raakte in liquiditeitsproblemen door omzetdalingen bij dochter Matratzen Concord vanwege een gifschandaal rondom zijn matrassen. Eerder kreeg Beter Bed € zeven miljoen van drie grote aandeelhouders om de financiële situatie te herstellen.

P.S. 26-11-2019: Vandaag hebben de aandeelhouders de transactie goedgekeurd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
Nieuwe fantasieŽn van Snurk
Snurk creŽert fantasierijke prints voor beddengoed en loungewear. Het bedrijf komt met een nieuwe beddengoed collectie, die bestaat uit vijf nieuwe prints.
lees verder
Duurzaam Heimtextil 2020
62.970 Vakbezoekers van over de hele wereld bezochten Heimtextil 2020. Op de internationale vakbeurs voor woning- en contracttextiel stond duurzaamheid centraal.
lees verder
Nieuws op voorjaarsbeurs DWI
De voorjaarsbeurs in De Woonindustrie (DWI) gaat op 9 februari van start. Op het gebied van meubelen en karpetten bied Left Label Collections veel nieuws. Slaapexposant Cox Slaapcomfort is ook weer aanwezig met noviteiten.
lees verder
 
Essenza tafelmode
lees verder
Auping geheel online te koop
Alle producten van Auping zijn vanaf nu online te koop. Niet alleen de matrassen en beddengoed, maar ook de bedden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden