Best Wool in Piet Hein Eek hotel

Donderdag 22 oktober 2020

Nog even en dan opent het hotel van Piet Hein Eek, aan de Halvemaanstraat op Strijp-R in Eindhoven. Een opvallend element in de dertien kamers zijn de kleurrijke, wollen vloerkleden en het tapijt van Best Wool, mede ontworpen met Studio Rens.
Best Wool in Piet Hein Eek hotel
Best Wool in Piet Hein Eek hotel Best Wool in Piet Hein Eek hotel

Een jaar geleden exposeerde Best Wool Carpets tijdens de Dutch Design Week (DDW) met ‘Roll With Us’ bij Piet Hein Eek. Deze expositie was vorm gegeven door Studio Rens. Piet Hein Eek vroeg Best Wool hierna om mee te denken over de toepassing van kamerbreed tapijt in zijn hotel. Nu verbindt het speciaal ontworpen tapijt van Best Wool de kamers en de lobby van het hotel en zorgen losse kleden in de kamers voor een kleurrijke toets.

 

Studio Rens ontwierp samen met Piet Hein Eek tapijt voor de gang en kleden voor de kamers. Best Wool produceerde de tapijten op een breedte van maar liefst vijf meter. Ogenschijnlijk bestaat het tapijt uit zeven banen, van elk 50 of 100 cm breed, maar zij zijn dus in één stuk geproduceerd. De kleuren verlopen, hetzij van oranje, via groen naar paars of van taupe, via paars naar bruin. Daarbij is er tevens een verloop van lussenpool naar gesneden pool.

 

De DDW loopt dit jaar alleen virtueel, maar Piet Hein Eek houdt wel fysiek ‘open huis'. Dit duurt nog tot eind dit jaar. Best Wool is opnieuw aanwezig als exposant en focust zich deze keer op andere hospitality kwaliteiten van Nieuw-Zeelandse wol. Vanaf vijftig vierkante meter maakt Best Wool custom made tapijt in elke gewenste kleur(combinatie), in elke structuur. Een optie waar zowel architecten als ontwerpers volgens Best Wool hun voordeel mee kunnen doen.Links

www.bestwoolcarpets.com
www.pietheineek.nl/product/phe-hotel
www.studiorens.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, vloeren, vloerbedekking, wol, tapijt, karpet, kleed, wol, naaldvilt, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, residentieel, beurs, natuur, natuurlijk, Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, awards, Dutch Design Week, World Design Event, Eindhoven, #bestwoolcarpets, #DDW, #Dutch Design, #pietheineek, #studiorens

Gerelateerd nieuws
 
Salone Milaan weer later
lees verder
De rollen van een bank
Furnea is een ruim geassorteerde meubelwinkel die naast naast meubelen ook bedden, verlichting, accessoires en karpetten verkoopt, maar ook vloeren legt. Hoe kies je een goed assortiment.
lees verder
Cyberaanval Headlam
De Headlam Group Plc is helaas slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hierbij werden bepaalde backofficesystemen in kantoren in het VK en Nederland getroffen. Inmiddels is uitgebreid onderzoek gaande om de oorzaak en impact hiervan te achterhalen.
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
PPC Nieuwegein
In de zomer van 2021 verwacht de Plinten & Profielen Centrale (PPC) een zesde filiaal te openen in NIeuwegein.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden