Balta stopt deel productie

Donderdag 19 maart 2020

Tapijtfabrikant Balta legt vier van de zes Belgische fabrieken stil. Het bedrijf stelt dat het door de lockdown op het Europese continent door corona met een terugloop van de bestellingen van vooral losse karpetten te kampen heeft.
Balta stopt deel productie

De Balta Group, bestaande uit de onderdelen Balta Carpets, ITC, Arc Edition, Modulyss, Bentley (USA) en Captiqs, zat eerder al in moeilijkheden en voorzag vorig jaar nog een moeilijk 2019. Desalniettemin had de tapijtproducent uit Sint Baafs-Vijve begin deze maand volgens De Tijd nog laten weten dat er een kentering in zicht zou zijn.

Nu, nog geen twee weker later is de situatie volledig anders. De drastische maatregelen om het virus in te dammen gaan heel zwaar op de economische activiteit drukken. Daarom grijpt Balta in met een tijdelijke stop van de productie in verschillende fabrieken om de kosten te drukken.

Balta heeft volgens De Tijd door veel tegenslagen en eigen blunders een gevaarlijk hoge schuldenlast en krimpende bedrijfswinst. Exclusief leaseschulden bedroegen financiële schulden eind 2019 vier keer de jaarlijkse brutobedrijfswinst (ebitda).

Het bedrijf verkocht in januari twee fabrieken om cash te genereren voor een af te lossen lening in september. Dat is niet gebruikelijk en zorgde bij beleggers voor onrust: het aandeel daalde vandaag naar een diepterecord van € 1,30, zo'n 90% onder de intekenprijs bij de beursgang in juni 2017. Die was volgens ex-eigenaar Philip Balcaen toen al veel te hoog, wat nu wel bewaarheid is geworden.Links

www.arcedition.com
www.baltagroup.com
www.bentleymills.com
www.captiqs.com
www.itccarpets.com
www.modulyss.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #arcedition, #baltagroup, #bentleymills, #captiqs, #itccarpets, #modulyss

Gerelateerd nieuws
Data vakbeurs DWI bekend
De data van de najaarsvakbeurs in DWI (De Woonindustrie) waren al bekend, nu zijn ook de data van de voorjaarsbeurs in 2021 reeds vastgelegd.
lees verder
Vierde generatie Mateboer
Bij woningtextielgroothandel Eurogros in Hoogeveen is het weer feest: een nieuwe telg van de familie Mateboer is geboren!
lees verder
 
Ruim miljoen injectie Naduvi
lees verder
Hart van Nicole
In deze tijd van onzekerheid wil Nicole van Toor van Headlam de interieurbranche een hart onder de riem steken.
lees verder
Dynamic Wood-3D van Interfloor
Interfloor introduceert een aanvulling op de bestaande Black Tex Back vinylserie. De Dynamic Wood-3D PVC-vinylcollectie wordt gekenmerkt door realistische planken dankzij de 3D-Embossing-in-Register-Techniek.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden