Aandacht voor Nederlands meubeldesign

Dinsdag 11 juni 2019

Er is weer volop aandacht voor Nederlands meubeldesign, zo is te lezen in de nieuwsbrief van Spectrum Design. Zo is er een Rietvelddag in het Centraal Museum en organiseert Tradix een event gericht op Nederlandse meubelmerken.
Aandacht voor Nederlands meubeldesign
Aandacht voor Nederlands meubeldesign Aandacht voor Nederlands meubeldesign

Tradrix is de Belgische partner van Spectrum Design. In de showroom het bedrijf in Brussel vindt van 11 - 14 juni een event plaats, gericht op de Nederlandse merken Gelderland, Tonone en Spectrum.

 

Op 23 juni vindt in het Centraal Museum in Utrecht de Rietvelddag plaats. Een themadag rondom de geboortedag van Gerrit Rietveld (24 juni 1888). Ook zijn grote faam als meubelmaker wordt hier belicht. Spectrum Design heeft verschillende Rietveld meubels in de collectie, waaronder de Steltman (foto 1), Berlijnse stoel, de Press Room Chair en sinds kort de New Amsterdam fauteuil (foto 2). Spectrum Design geeft kaarten weg voor de Rietvelddag. Aanvragen kan via: lonneke@spectrumdesign.nl

 

Naast de New Amsterdam fauteuil heeft Spectrum Design ook de SE 69 eetkamerstoel van Martin Visser (foto 3) aan de collectie toegevoegd. Deze stoel heeft met zijn minimalistische vormgeving en vierkante zwarte frame een duidelijk link met de jaren 60.Links

www.rietveldschroderhuis.nl/nl/ontdek/rietvelddag
www.spectrumdesign.nl
www.tradix.be

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, event, tentoonstelling, meubel, stoel, fauteuil, design, designmeubel, ontwerper, Rietveld, Martin Visser, #spectrumdesign, #rietveld, #martinvisser, #centraalmuseum

Gerelateerd nieuws
Lightmatters gaat lichtstudio's openen
In een interview met Twinkle magazine zegt Leon de Haas van Lightmatters dé verlichtingsspecialist van Nederland te willen worden. Om dit te bereiken wil Lightmatters online én met fysieke winkels werken, die omgebouwd worden tot lichtstudio's.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Innovatie en inspiratie op Showup
Op zondag 1 en maandag 2 september 2019 staat Expo Haarlemmermeer weer in het teken van Showup, de halfjaarlijkse beurs voor de home-, gifts- & kidsbranche.
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Minotti opent showroom bij Co van der Horst
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden