Aandacht voor Nederlands meubeldesign

Dinsdag 11 juni 2019

Er is weer volop aandacht voor Nederlands meubeldesign, zo is te lezen in de nieuwsbrief van Spectrum Design. Zo is er een Rietvelddag in het Centraal Museum en organiseert Tradix een event gericht op Nederlandse meubelmerken.
Aandacht voor Nederlands meubeldesign
Aandacht voor Nederlands meubeldesign Aandacht voor Nederlands meubeldesign

Tradrix is de Belgische partner van Spectrum Design. In de showroom het bedrijf in Brussel vindt van 11 - 14 juni een event plaats, gericht op de Nederlandse merken Gelderland, Tonone en Spectrum.

 

Op 23 juni vindt in het Centraal Museum in Utrecht de Rietvelddag plaats. Een themadag rondom de geboortedag van Gerrit Rietveld (24 juni 1888). Ook zijn grote faam als meubelmaker wordt hier belicht. Spectrum Design heeft verschillende Rietveld meubels in de collectie, waaronder de Steltman (foto 1), Berlijnse stoel, de Press Room Chair en sinds kort de New Amsterdam fauteuil (foto 2). Spectrum Design geeft kaarten weg voor de Rietvelddag. Aanvragen kan via: lonneke@spectrumdesign.nl

 

Naast de New Amsterdam fauteuil heeft Spectrum Design ook de SE 69 eetkamerstoel van Martin Visser (foto 3) aan de collectie toegevoegd. Deze stoel heeft met zijn minimalistische vormgeving en vierkante zwarte frame een duidelijk link met de jaren 60.Links

www.rietveldschroderhuis.nl/nl/ontdek/rietvelddag
www.spectrumdesign.nl
www.tradix.be

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, event, tentoonstelling, meubel, stoel, fauteuil, design, designmeubel, ontwerper, Rietveld, Martin Visser, #spectrumdesign, #rietveld, #martinvisser, #centraalmuseum

Gerelateerd nieuws
 
Reorganisatie management Nolte
lees verder
Afval uit paardenhouderij wordt stoel
Meubelontwerper Ruben van Megen lanceert deze zomer een bijzondere stoel. The Cord Connection is gemaakt van touw dat wordt gebruikt om hooi en stro samen te binden.
lees verder
Nieuwe data Tendence
Decoratiebeurs Tendence heeft de data van de komende editie aangepast. De beurs wordt een week vervroegd én een dag langer.
lees verder
 
Zus Heldense Groep failliet
lees verder
Spoga + Gafa eventprogramma
Spoga + gafa (1-3 september) biedt door themawerelden, lezingen, speciale evenementen en feesten meer dan alleen een vakbeurs. Een selectie uit het evenementprogramma van dit jaar.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden