Zo bespaar je op energiekosten

Maandag 02 januari 2023

[Sponsored artikel] - Nederlandse huishoudens hebben het door de oplopende inflatie financieel steeds zwaarder. Aan de basis hiervan liggen de hoge energieprijzen. Is jouw energiecontract al omgezet van een vast- naar een variabel contract?
Zo bespaar je op energiekosten

Een nieuw energiecontract afsluiten kan interessant zijn na deze omzetting; mogelijk is het huidige tarief van je energieleverancier veel hoger dan die van andere energiemaatschappijen. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop jij kunt besparen op je energiekosten. Het laat je budget overhouden voor leuke winterse accessoires en nieuwe meubels.

Verschillende soorten energiecontracten vergelijken
Het vergelijken van de energietarieven bij verschillende leveranciers doe je eenvoudig online. Er zijn diverse tools, die je in een mum van tijd vertellen waar je het goedkoopste contract vindt. Let hierbij niet alleen op de geboden energietarieven, maar bijvoorbeeld ook op welkomstkortingen en -acties. Gebruik deze tools ook om bijvoorbeeld verzekeringen met elkaar te vergelijken; is je huidige polis de goedkoopste? Het kan je een flinke besparing op de vaste lasten opleveren.

Vast of dynamisch energiecontract afsluiten
Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract heb je over het algemeen keuze uit een vast- en dynamisch energiecontract. Die laatste optie noemt men ook wel een variabel energiecontract, wat te verklaren valt door de variabelen tarieven die je hierbij betaalt. Een energieleverancier heeft de mogelijkheid haar tarieven tweemaal per jaar aan te passen op vaste momenten (1 januari en 1 juli). Kies je voor een vast contract, dan weet je precies wat je de komende jaren maandelijks voor je energieverbruik betaalt.

Pas je leefstijl aan om te besparen
Niet alleen het afsluiten van een nieuw energiecontract helpt je te besparen op de vaste lasten. Kijk ook nog eens kritisch naar je eigen leefstijl. In de huidige tijd werken veel mensen vanuit huis; hybride werken is de norm bij werkgevers. Zet de radiatoren in kamers die je niet gebruikt uit en schakel deze uitsluitend in binnen je werkkamer. Zo bespaar je al snel meer dan honderd euro op jaarbasis. Ook helpt het de thermostaat een graad lager te zetten dan je normaliter zou doen in de winter. Het levert je een besparing van circa 6% op. Verlaag niet alleen de temperatuur in huis, maar ook bij het wassen. Wassen op 30 graden Celsius is veel goedkoper dan wassen op bijvoorbeeld 40 graden Celsius.


[Sponsored artikel]Links

www.overstappen.nl

Tags

Energie, overstappen, contract, vergelijken, #overstappen, #energie, #energiecontract

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder
 
Kennis opdoen op R+T 2024
lees verder
 
Verlies Home Fashion Group
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden