Veldmans weg bij Quickstep

Maandag 02 januari 2023

Berry Veldmans is sinds begin het nieuwe jaar 2023 vertrokken bij laminaat- en parketvloerenmerk Quickstep van vloerenfabrikant Unilin.
Veldmans weg bij Quickstep

Berry Veldmans (foto; Linkedin), de afgelopen 12,5 jaar hét gezicht van Quick-Step in Nederland, is sinds begin dit jaar niet meer werkzaam bij vloerengigant Unilin.

Veldmans was na een carrière bij bedrijven in kantoorbenodigdheden (Fabrag, Ahrend en Lyreco), via een jaar bij Sixt Rent a Car, in 2010 terecht gekomen bij Unilin. Hij werkte bij deze Mohawk-dochter als country manager, sales director en business director Unilin Flooring Nederland. Een van de recente wapenfeiten die hij na jarenlange voorbereiding met het bedrijf realiseerde was de sanering van het aantal Quick-Step-dealers die - tot vreugde van de dealers die altijd flink hadden geïnvesteerd in het merk - in het najaar van 2020 werd aangekondigd.

Veldmans, die positief is over het bedrijf, geeft aan zich persoonlijk sinds enige tijd niet meer voldoende te kunnen vereenzelvigen met recente organisatorische veranderingen. Daardoor is hij in goed overleg vertrokken bij het bedrijf, waar hij op een uitstekende manier heeft mogen werken. Hij staat open voor een nieuwe baan, zowel binnen als buiten de vloerenbranche (mobiel +31 (0)6 -2155 6755)

Desgevraagd geeft hij aan dat zijn vertrek niets de maken heeft met de wisselende berichten over de resultaten de laatste tijd van zowel moeder Mohawk als Unilin / Quick-Step zelf. Begin 2020 werd een fors verlies gemeld. Daarna stegen de resultaten weer: Unilin en de andere West-Vlaamse Mohawk-dochter IVC meldden in mei 2021 een sterke groei. Kortgeleden besloot Unilin de productie te verlagen door een verminderde vraag. Volgens Veldmans is dat echter een logische poging om de stijgende kosten enigszins te temperen. IVC meldde een maand later overigens alweer dat de productie voor hun merk Moduleo wel weer is gemoderniseerd en uitgebreid.

 

P.S. 03-01-2023: de tekst is iets aangepast.Links

www.balterio.com
www.ivcgroup.com
www.moduleo.com
www.moduleo.nl
www.mohawk.com
www.mohawkinternational.com
www.quick-step.nl
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, lvt, stroken, plank, parket, tegel, rigid, rigid core, core, laminaat, parket, stoffering, egalisatie, personalia, #balterio, #ivcgroup, #moduleo, #moduleo, #mohawk, #mohawkinternational, #quickstep, #unilin

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder
 
Overname Mflor door Karndean
lees verder
 
Domotex Asia 2023
lees verder
Karpetten van katoen
CS Rugs introduceert Nuage, een tapijtcollectie gemaakt van 100% super zachte katoen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden