Woontrend 2022 - Transparent Remedy

Vrijdag 03 december 2021

Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de vierde en laatste: Transparant Remedy.
Woontrend 2022 - Transparent Remedy
Woontrend 2022 - Transparent Remedy Woontrend 2022 - Transparent Remedy Woontrend 2022 - Transparent Remedy Woontrend 2022 - Transparent Remedy

De vier woontrends van Inretail komen voort uit de tijdsgeest Calibrate: die staat voor de onvoorspelbare tijd waarin we leven. Voor nu en de nabije toekomst leidt de grilligheid van ons bestaan tot nieuwe ideeën op het gebied van hygiëne, digitalisering, thuiswerken, reizen en globalisering. 

 

De vierde trend is Transparent Remedy:

 

Achtergrond

In verontrustende tijden is levensvreugde een essentiële strategie om de moed erin te houden. Er is behoefte aan creativiteit en humor om de uitzichtloze realiteit te relativeren. De behoefte aan luchtigheid leeft vooral onder jongeren, een groep die hard is geraakt door de coronacrisis. Hoe blijven we positief en mentaal sterk? We nemen alles wat minder serieus en besteden veel tijd aan hobby’s en amusement. Na alle stress van de afgelopen tijd is er sterke behoefte aan ontspanning en herstel. Maar dan wel op een bijzondere manier, waarbij zowel lichaam als geest een boost krijgen.

 

In het interieur ontstaat hierdoor een binnenwereld die haast doet denken aan een utopisch, superluxe kuuroord. De ruimte is opgebouwd uit spannende uitgesproken pasteltinten, aangevuld met accenten van pastel neon. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen leveren een weldaad van ontspanning op.

 

Water is met zijn heldere, ontspannende en zuiverende eigenschappen een belangrijke inspiratiebron. De kleuren voor meubelen en decoratie worden ontleend aan de schakeringen van een prachtige zonsondergang. Hierdoor ontstaat een gevoel van weldaad en een ultieme ontsnapping aan de hectische afgelopen tijd.

Vormen

In deze stijltrend ligt de aandacht naast enkele strakke vormen vooral bij ronde en afgeronde vormen, vaak afgeleid van hele of halve cirkels.

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit felle pastellen en pastel-neontinten. Wit waarborgt vooral de transparantie van de totale uitstraling. De kleuren worden vaak toegepast op transparante of semi-transparante oppervlakten, waardoor een waterig effect ontstaat.

Dessins

De gebruikte dessins zoals vaag overlopende strepen en golfpatronen zijn vooral geïnspireerd op watereffecten. Daarnaast is er ruimte voor vervaagde tropische dessins in felle kleuren.

Materialen

De materialen zijn geïnspireerd op de transparantie van water en gel. De meest voorkomende materialen zijn: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, papier, glas en kunststof. Ook komen we kunst- leer, vlechtwerk van transparant kunststof, pastel melkglas en geperforeerd gespoten metaal tegen. De perforatie zorgt voor transparantie in niet-transparant materiaal.

 

Andere gepubliceerde woontrends 2022: Fresh Start, Safe Haven en Traditional Sentiment.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, keuken, #calibrate, #transparentremedy, #inretail, #annahutten

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden