Heimtextil 2022 naar zomer?

Vrijdag 03 december 2021

Vanwege de recente ontwikkelingen rond het coronavirus heeft Messe Frankfurt besloten om de Heimtextil in januari 2022 te annuleren. Er wordt nog gewerkt aan een mogelijkheid voor de beurs in de zomer.
Heimtextil 2022 naar zomer?

Vorige week werd nog aangekondigd dat het gewoon doorging. Maar tegen de achtergrond van de verslechterende pandemische situatie in Duitsland in de afgelopen twee weken en de bijbehorende beperkingen, wordt Heimtextil, de internationale vakbeurs voor huis- en contracttextiel, gepland voor de tweede week van januari, geannuleerd. Messe Frankfurt werkt samen met de industrie om te bepalen of en in welke vorm een ​​nieuw aanbod in de zomer van 2022 kan worden georganiseerd parallel aan het beursduo Techtextil/Texprocess op 21-24 juni.

 

Heimtextil als internationale vakbeurs is altijd het begin van het voorjaarsvakbeursseizoen geweest en is de eerste grote internationale vakbeurs in Duitsland direct na Kerstmis en Nieuwjaar met exposanten en bezoekers uit meer dan 135 landen. De exponentiële toename van het aantal besmettingen in een zeer korte tijd en de daarmee gepaard gaande veelheid aan ontwikkelingen en resoluties die duidelijk buiten de invloedssfeer van de organisator liggen, hebben geleid tot een aanzienlijke verslechtering van de algemene voorwaarden en noodzakelijke vereisten voor het houden van Heimtextil als een belangrijke handelsbeurs van internationaal belang in dit vroege stadium.

 

Deze ontwikkelingen omvatten met name de classificatie van Duitsland als risicogebied en de bijbehorende reiswaarschuwingen, internationale en intercontinentale reisbeperkingen in India, Japan, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, evenals de quarantaineverplichting en omstreden 2G (alleen met gevaccineerde en herstelde status) eisen zonder erkenning van de WHO-vaccinlijst in Duitsland. Even belangrijk zijn de gestaag stijgende besmettingscijfers en de daarmee gepaard gaande dringende oproep, onder meer van het Robert Koch Instituut, om contacten tot een minimum te beperken en alle grote evenementen af ​​te gelasten.

 

Een groot aantal van de exposerende en bezoekende bedrijven op Heimtextil reageert hier momenteel op met reis- en beursbezoekverboden uit een zorgplicht jegens hun werknemers om hen te beschermen tegen gezondheidsrisico's. De wereldwijde reisbereidheid blijft snel dalen.

 

Latere evenementen zoals Ambiente, Christmasworld, Creativeworld en Paperworld Week staan ​​op dit moment nog wel op de planning vanwege hun latere data in het jaar, respectievelijk eind januari en half februari. De uiterst onstabiele situatie wordt echter voortdurend geëvalueerd in nauwe samenwerking met de relevante autoriteiten en industriële partners.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com/future
www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.heimtextil-trends.com
www.heimtextil-trends.com/future
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, geannuleerd, annuleren, gecanceld, cancelen, uitstel, uitgesteld, corona, #Heimtextil, #trendcouncil, #newhorizons

Gerelateerd nieuws
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
Nieuwe accountmanager TTP Concepts
Groothandel TTP Concepts heeft er een nieuwe accountmanager bij. Vanaf deze maand is Danny Govers verantwoordelijk voor BelgiŽ en Luxemburg.
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
Nieuw Intr point in Nuth
Per vandaag, 1 augustus, is het meest zuidelijk gelegen Intr Point verhuisd naar een nieuwe, grotere en klimaatneutrale locatie in Nuth.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden