Woontrend 2022 - Traditional Sentiment

Woensdag 24 november 2021

Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment Woontrend 2022 - Traditional Sentiment Woontrend 2022 - Traditional Sentiment

De vier woontrends komen voort uit de tijdsgeest Calibrate: die staat voor de onvoorspelbare tijd waarin we leven. Voor nu en de nabije toekomst leidt de grilligheid van ons bestaan tot nieuwe ideeën op het gebied van hygiëne, digitalisering, thuiswerken, reizen en globalisering. 

 

De derde trend is Traditional Sentiment:

 

Veranderingen die plaatsvinden in de wereld worden niet door alle groepen met open armen ontvangen. Consumenten die graag willen dat alles hetzelfde blijft, zoeken veiligheid in conservatief gedrag, controle en tradities. Zij keren zich af van de mainstream media en hebben het gevoel buiten de boot te vallen. De documentaire The Social Dilemma laat mooi zien hoe algoritmes ons in een bepaald denkpatroon duwen. Dit versterkt het alomtegenwoordige wantrouwen nog meer.

 

Herstel het vertrouwen, zorg dat het bekende ook een plaats krijgt in deze wereld vol veranderingen. Koester het lokale. Appeleer aan vertrouwde, gedeelde rituelen. Oude vormen kunnen in een nieuw jasje gestoken worden, zolang deze maar herkenbaar blijven voor de doelgroep.

 

Vertrouwen wordt gezocht in een behoefte naar nostalgie. Bekende producten en rituelen herleven en geven een gevoel van veiligheid. Binnen deze trend zijn interieurs warm, rijk van kleur en zorgen ze voor een feest van herkenning. Bekende ruitpatronen krijgen door kleine veranderingen een nieuwe uitstraling. Vintage en nieuw leveren samen een verrassend beeld op. Producten met een verhaal worden hier gewaardeerd en gekoesterd.

 

Vormen

Traditionele vormen zijn opnieuw ontworpen, strakker gemaakt of uitvergroot. Dit resulteert in nieuw design. Ook worden er combinaties gemaakt van nieuwe vormgeving met bijzondere vintage producten. Er is veel aandacht voor detaillering. Meubels zijn soms geïnspireerd op meubels uit de jaren ‘50.

 

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten, maar ook uit donkere geruststellende kleuren. De combinatie van deze twee zorgt voor een rijk palet vol bekende en vernieuwende elementen.

 

Dessins

De gebruikte dessins zijn vooral ruitvarianten met een herkenbaar karakter, maar in een nieuw jasje gestoken. Blokruiten springen direct in het oog. Daarnaast is er ook aandacht voor marmerimitaties.

 

Materialen

De materialen zijn van hoge kwaliteit met een herkenbare en geruststellende vibe. Denk aan keramiek met mooie glazuren, geslepen gekleurd glas, fluweel, wol, cane webbing, donkere houtsoorten, natuursteen en marmer.

 

Eerder door Inretail gepresenteerde woontrends zijn Fresh Start en Safe Haven.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, keuken, #calibrate, #traditionalsentiment, #inretail, #annahutten

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden