Victoria wil deel Balta overnemen

Woensdag 24 november 2021

De Britse tapijtgroep Victoria heeft interesse getoond in de overname van een onderdeel van Balta. Naar verluidt gaat het over de kamerbreed divisie.
Victoria wil deel Balta overnemen

Victoria, dat onder leiding staat van ex-topman Philippe Hamers van Balta divisie residentieel, aast op de overname van een onderdeel van de Belgische beursgenoteerde Balta Groep. Volgens Belgische kranten gaat het over de kamerbreed divisie, maar het is onduidelijk of ook voor tapijt voor de projectenmarkt in de belangstelling valt.

 

Het is al langer bekend dat Balta delen van het bedrijf wil afstoten om de financiële positie (schuldenlast) te verbeteren. Eerder mislukte een overname van de Modulyss tegels aan Mohawk.

 

Balta bevestigt de geruchten in een persbericht, waarin wordt aangegeven dat zij momenteel gesprekken voert met Victoria over een mogelijke verkoop van bepaalde delen van Balta’s activiteiten. De uitkomsten hiervan zijn nog onzeker.

 

Victoria stuurde eerder maandag een gelijkaardige melding uit. Daarin staat dat Victoria bevestigt gesprekken te voeren over 'de potentiële overname van een winstgevend en groeiend onderdeel van Balta'.

De Britten preciseren voorts dat ze geen bod op heel Balta overwegen en dat er geen garantie is dat het tot een transactie komt. Als dat wel zo is, kan de deal worden gefinancierd met de bestaande middelen van Victoria en zal die substantieel bijdragen aan de winstgroei van de Britse groep.

 

Balta, dat vorig jaar goed was voor een omzet van € 562 miljoen en zo'n 3.800 werknemers telt, omvat vier takken: karpetten, residentieel tapijt (kamerbreed tapijt en tapijttegels voor privégebruik), commercieel tapijt (kamerbreed en tegels voor commercieel gebruik) en niet-geweven producten.Links

www.victoriacarpets.com
www.baltagroup.com
www.balta.be
www.balta-carpets.com
www.modulyss.com
www.itccarpets.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, overname, kamerbreed, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, grondstoffen, tapijttegel, #arcedition, #baltagroup, #victoriacarpets, #captiqs, #itccarpets, #modulyss

Gerelateerd nieuws
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden