Meubelstoffen van gerecycled afval

Dinsdag 23 november 2021

Vescom lanceert meubelstoffen gemaakt van 100% gerecycled plastic afval, waarvoor nieuwe type garens zijn ontwikkeld.
Meubelstoffen van gerecycled afval
Meubelstoffen van gerecycled afval Meubelstoffen van gerecycled afval

Als onderdeel van haar inzet om nieuwe alternatieven te onderzoeken en toekomstige materialen te ontwikkelen, is Vescom teruggegaan naar de basis van meubelstoffen: het garen zelf. Door te werken met een nieuw soort garen dat volledig gemaakt is van gerecycleerde PET-flessen uit plaatselijke bronnen, heeft Vescom vier kosteneffectieve milieuvriendelijke en zachte meubelstoffen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd, die voldoen aan de strengste eisen voor de projectmarkt.

 

Vier kwaliteiten vormen samen de familie van garen geverfde gerecyclede meubelstoffen van Vescom - Wilson, een basisweefsel; Avon, een gemêleerd weefsel; Norfolk, een grid; en Harding, een twill-stof. Ze zijn ontworpen om samen te combineren en doen de fundamentele weeftechnieken eer aan. Dankzij het richtingloze karakter van sommige structuren zijn ze gemakkelijk met elkaar te combineren - en in interieurs te integreren.

 

Net als de structuren zelf, kunnen de 59 kleuren - van subtiele neutralen tot felle kleuren van Wilson, Avon, Norfolk en Harding - speels worden gecombineerd en op elkaar worden afgestemd in interieurs en op meubels.

 

De producten zijn uiterst duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze doorstaan alle Europese brandwerendheidstests, een kwaliteit die in het garen zelf is ingebouwd in plaats van als afwerking te worden aangebracht, zodat deze gegarandeerd permanent in het weefsel aanwezig blijft. De stoffen zijn ook door Oeko-Tex® Standard 100 gecertificeerd, wat garandeert dat ze absoluut geen nadelige gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid.Links

www.vescom.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, textiel, wonen, woning, woon, design, bekleding, stoffering, meubelstof, meubelbekleding, woonkamer, projectinrichting, project, kantoor, #vescom, #recycling

Gerelateerd nieuws
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden