Das Haus nieuwe vorm

Donderdag 25 november 2021

Vooralsnog lijkt vakbeurs IMM door te kunnen gaan, van 17–23 januari 2022. Project Das Haus viert dan zijn tiende verjaardag. Das Haus is het afgelopen decennium een platform voor internationale ontwerpers om hun persoonlijke interpretaties van het huis en leven van morgen te presenteren.
Das Haus nieuwe vorm

Tegelijkertijd weerspiegelden de laatste negen edities van Das Haus volgens organisator Koelnmesse verschillende facetten van sociale en culturele verandering, waarbij belangrijke onderwerpen aan bod kwamen zoals klimaatverandering en schaarste aan hulpbronnen. Drie ontwerpers, drie verdiepingen, drie perspectieven voor stedelijk wonen waren gepland voor Das Apartment Haus. Uitgevoerd door ontwerpers Luca Nichetto, Sebastian Herkner en Studio Truly Truly.

 

Als onderdeel van de herpositionering van de internationale interieurbeurs IMM heeft Das Haus echter een andere look gekregen. Visions of Das Apartment Haus is een eerbetoon aan Das Haus. In drie open ruimtes ervaren bezoekers straks drie unieke visies op wonen. Elk van de creatieve teams gebruikt hun ruimte om nieuwe ontwikkelingen te presenteren met merken als Thonet, Wittmann, Leolux, Rakumba, Schönbuch, Gandia Blasco, Ethimo, Wendelbo, Lodes, Arflex, La Manufacture, Freifrau, Classicon, Coedition en vele anderen.

 

Het concept van ontwerperspaar Studio Truly Truly is dat ze, in plaats van een typische residentiële lay-out aan te nemen, de ruimte voorstellen als een canvas gerangschikt met een opwindende compositie van elementen.

 

Luca Nichetto richt zich daarentegen op waarden als passie, vakmanschap en het belang van savoir faire en gemeenschap - bestaande uit ontwerpers en bedrijven. Investeren in een designproduct betekent volgens hem altijd investeren in de gemeenschap die achter dat product zit.

 

De Duitse ontwerper Sebastian Herkner zal het ontwerp van co-living en co-working-ruimtes onderzoeken. Hij is vooral geïnteresseerd in de overgangen tussen ruimtes voor concentratie en voor communicatie. Zijn doel is om deze zo te ontwerpen dat er ruimte is voor de verschillende behoeften van mensen: ruimte om je terug te trekken, samen te werken en om mensen te ontmoeten.


Toegangstickets.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, smart home, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, #imm, #imm22, #imm2022, #immcologne, #koelnmesse, #DasApartmenthaus

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
lees verder
Portugese designstoel Aranha
Branca is een Portugees designlabel. Door Portugese vakmanschapstradities te verenigen met hedendaagse esthetiek, wil het bedrijf het vervlogen tijdperk waarin producten werden ontwikkeld laten herleven.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden