Woonbranche luidt de noodklok

Woensdag 17 februari 2021

De Nederlandse woonbranche doet in een brief aan het kabinet een dringende oproep om de woonwinkels te heropenen. De orderportefeuilles zijn nagenoeg leeg en de branche dreigt ook niet in aanmerking te komen voor steunmaatregelen.
Woonbranche luidt de noodklok

In een brief aan minister-president Mark Rutte, het kabinet en alle beslissers in het Corona debat, doet de woonbranche een dringende oproep vanaf 3 maart 2021 de woon-, keuken- en badkamerwinkels te heropenen op basis van het protocol ‘Verantwoord Winkelen’ zoals dat is opgesteld door Inretail, de belangenbehartiger uit Zeist.

 

De brief is verstuurd namens de samenwerkende woonretailorganisaties, o.a. DMG (Waalwijk), Eijerkamp (Zutphen), Euretco Wonen (Hoevelaken), Garant Nederland (Rosmalen), Goossens (Veghel), Interring (Venlo), Internationale Meubel Groep (Etten Leur) en VME NL (Amersfoort).

 

De woonbranche heeft te kampen met nagenoeg lege orderportefeuilles en dreigt tussen wal en schip te vallen bij toekenning van de steunmaatregelen. Daarom luidt de woonbranche de noodklok. Zij zien een veilige en verantwoorde openstelling als enige oplossing voor het behoud van ruim 48.000 banen.

 

De samenwerkende woonretailorganisaties vertegenwoordigen 9.000 woon-, keuken- en badkamerwinkels in Nederland. Deze winkels zijn niet gevestigd in drukke winkelstraten, maar veelal op ruime woonboulevards of in buitenstedelijke gebieden. Ook beschikken de winkels over ruime showrooms en parkeerfaciliteiten, waardoor onderling contact tussen consumenten nihil is. Daarnaast is directe kassaverkoop onder normale omstandigheden maximaal 2% van de omzet, waardoor er geen rijen ontstaan voor de kassa.

 

Inmiddels neemt de vraag vanuit de consument toe. Winkels worden dagelijks gebeld en gemaild door consumenten met de vraag of ze toch de showroom mogen bezoeken. Er blijkt een grote noodzaak te zijn om een keuken-, badkamer- en maatwerkmeubilair te bestellen in verband met de levertijden en naderende oplevering van een woning. In sommige gevallen is er zelfs sprake van medische noodzaak, door bijvoorbeeld rug- of slaapproblemen die verholpen kunnen worden met een passend matras, hoofdkussen of (relax-)fauteuil. De orderportefeuilles lopen leeg en de (woon)winkels in België en Frankrijk zijn wel verantwoord open, waarbij er geen problemen ontstaan rondom het virus.

 Links

www.dmg.eu
www.eijerkamp.nl
www.euretco.com
www.garant-nederland.nl
www.goossenswonen.nl
www.i-m-g.nl
www.vmeretail.nl

Tags

woonwinkel, coronamaatregelen, sluiting, oproep, regering, woonkamer, slaapkamer, matrassen, badkamer, keuken, #dmg, #eijerkamp, #euretco, #garantnederland, #goossenswonen, #img, #vme

Gerelateerd nieuws
Ontwikkelingen bij Veldeman
Veldeman Bedding blijft in beweging. Zo heeft de projectafdeling van het bedrijf twee grote nieuwe contracten gesloten, voor een hotel en vakantievilla’s. Daarnaast zijn een vijftal directieleden, waaronder Peter van Rompuy uit dienst getreden, om vervolgens als zelfstandige werkzaam te blijven voor het bedrijf.
lees verder
Vertrek Rob Berns bij Kwantum
Rob Berns stopt als algemeen directeur bij Kwantum, na de realisatie van één directie voor Kwantum en Leen Bakker
lees verder
Woonwinkels moeten weer open !
Centrummanagers, ondernemers- en binnenstadverenigingen roepen massaal op om 3 maart de deuren te heropenen, omdat de situatie voor de winkels niet meer houdbaar is. Dit blijkt mede uit de dramatische omzetcijfers van januari.
lees verder
Kastsysteem voor alle ruimtes
Het wandmeubelsysteem Rolf Benz Stretto brengt orde in woonruimtes. Het biedt veel keuzemogelijken qua kleuren, materialen en afmetingen.
lees verder
 
Inspiratie meer dan ooit nodig
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden