Woonbranche luidt de noodklok

Woensdag 17 februari 2021

De Nederlandse woonbranche doet in een brief aan het kabinet een dringende oproep om de woonwinkels te heropenen. De orderportefeuilles zijn nagenoeg leeg en de branche dreigt ook niet in aanmerking te komen voor steunmaatregelen.
Woonbranche luidt de noodklok

In een brief aan minister-president Mark Rutte, het kabinet en alle beslissers in het Corona debat, doet de woonbranche een dringende oproep vanaf 3 maart 2021 de woon-, keuken- en badkamerwinkels te heropenen op basis van het protocol ‘Verantwoord Winkelen’ zoals dat is opgesteld door Inretail, de belangenbehartiger uit Zeist.

 

De brief is verstuurd namens de samenwerkende woonretailorganisaties, o.a. DMG (Waalwijk), Eijerkamp (Zutphen), Euretco Wonen (Hoevelaken), Garant Nederland (Rosmalen), Goossens (Veghel), Interring (Venlo), Internationale Meubel Groep (Etten Leur) en VME NL (Amersfoort).

 

De woonbranche heeft te kampen met nagenoeg lege orderportefeuilles en dreigt tussen wal en schip te vallen bij toekenning van de steunmaatregelen. Daarom luidt de woonbranche de noodklok. Zij zien een veilige en verantwoorde openstelling als enige oplossing voor het behoud van ruim 48.000 banen.

 

De samenwerkende woonretailorganisaties vertegenwoordigen 9.000 woon-, keuken- en badkamerwinkels in Nederland. Deze winkels zijn niet gevestigd in drukke winkelstraten, maar veelal op ruime woonboulevards of in buitenstedelijke gebieden. Ook beschikken de winkels over ruime showrooms en parkeerfaciliteiten, waardoor onderling contact tussen consumenten nihil is. Daarnaast is directe kassaverkoop onder normale omstandigheden maximaal 2% van de omzet, waardoor er geen rijen ontstaan voor de kassa.

 

Inmiddels neemt de vraag vanuit de consument toe. Winkels worden dagelijks gebeld en gemaild door consumenten met de vraag of ze toch de showroom mogen bezoeken. Er blijkt een grote noodzaak te zijn om een keuken-, badkamer- en maatwerkmeubilair te bestellen in verband met de levertijden en naderende oplevering van een woning. In sommige gevallen is er zelfs sprake van medische noodzaak, door bijvoorbeeld rug- of slaapproblemen die verholpen kunnen worden met een passend matras, hoofdkussen of (relax-)fauteuil. De orderportefeuilles lopen leeg en de (woon)winkels in België en Frankrijk zijn wel verantwoord open, waarbij er geen problemen ontstaan rondom het virus.

 Links

www.dmg.eu
www.eijerkamp.nl
www.euretco.com
www.garant-nederland.nl
www.goossenswonen.nl
www.i-m-g.nl
www.vmeretail.nl

Tags

woonwinkel, coronamaatregelen, sluiting, oproep, regering, woonkamer, slaapkamer, matrassen, badkamer, keuken, #dmg, #eijerkamp, #euretco, #garantnederland, #goossenswonen, #img, #vme

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
Nieuw projectgamma Occhio
Met Occhio+ wil Occhio een allesomvattende lichtplanning in projecten - zowel in de particuliere als in de commerciŽle sector - kunnen aanbieden. Dit concept brengt nieuwe producten en productuitbreidingen op de markt, die het toepassingsgebied van de verlichtingsproducent vergroot.
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Najaarssfeer bij Vandyck
De Vandyck herfst/winter bed- badcollectie 2021 hult slaapkamers in warme tinten en rijke dessins met elegante botanische thema's en grafische fijngetekende pentekeningen.
lees verder
Nieuwe filialen Bolia
Het Deense woonmerk Bolia blijf uitbreiden, in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. In juli opende de negende winkel in Nederland, de tiende volgt in augustus in Rotterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden