Investeringsaftrek bij circulariteit

Woensdag 17 februari 2021

De circulaire tapijtproducten BT40, Raw en Denim van Donkersloot komen vanaf 2021 in aanmerking voor investeringsaftrek om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen extra aantrekkelijk te maken.
Investeringsaftrek bij circulariteit
Investeringsaftrek bij circulariteit Investeringsaftrek bij circulariteit

Donkersloot ontwikkelde in 2016 het eerste circulaire projecttapijt in samenwerking met DSM-Niaga. Door middel van de Niaga® click-unclick technologie kunnen de tapijtlagen bij einde-leven weer van elkaar gescheiden worden om de grondstoffen terug te kunnen winnen. De circulaire serie van Donkersloot voldoet dit jaar aan productcode A6342 van de Milieulijst, die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jaarlijks samenstelt.

 

Met de Mia (milieu-investeringsaftrek) kunnen ondernemers 27% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van de investering af te schrijven op een willekeurig moment. Door sneller afschrijven, vermindert de fiscale winst en betaal je minder belasting in dat jaar. Dit biedt een rente- en liquiditeitsvoordeel aan de eindgebruikers van de circulaire Donkersloot-producten. Zo hoopt de Nederlandse overheid de transitie naar een duurzame circulaire economie te stimuleren.

 

Het bereiken van circulariteit gaat veel verder dan alleen het ontwikkelen van circulaire producten met eco-design, hoewel het daar wel begint. Voor circulariteit moeten producten bij einde-leven ook weer terugkomen om de grondstoffen hoogwaardig terug te kunnen winnen.

 

De Mia- en Vamil-regeling vallen onder de verantwoordelijkheid van de Ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Financiën. De Belastingdienst besluit over de toekenning en RVO ondersteunt de regeling met onder andere een helpdesk, technische controles van de meldingen en technisch inhoudelijke advisering van de Belastingdienst.

 

Donkersloot werkt in Nederland samen met Mommersteeg.Links

www.dsm-niaga.com
www.donkersloot-tapijt.nl
www.mommersteegbv.nl
www.rvo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, kantoor, showroom, winkel, vloer, tapijt, tegel, tapijttegel, kamerbreed, polyamide, polyesther, polypropyleen, garen, wol, industrie, fabrikant, #donkersloottapijt, #vorwerk, #mommersteeg, #ruckstuhl

Gerelateerd nieuws
Nieuw directrice Gerflor
Vinylvloerenfabrikant Gerflor heeft een nieuwe managing director Benelux, waar Nay Tawile afscheid heeft genomen.
lees verder
Orderchamp groeit naar 25.000 retailers
Anderhalf jaar na oprichting heeft de 25.000ste retailer zich al aangesloten bij digitaal inkoopplatform Orderchamp, dat ook al meer dan 1.200 Europese merken telt! En de Digital Fair Spring loopt!
lees verder
 
Grote meerderheid wil winkels open
lees verder
Vertrek Rob Berns bij Kwantum
Rob Berns stopt als algemeen directeur bij Kwantum, na de realisatie van één directie voor Kwantum en Leen Bakker
lees verder
Woonwinkels moeten weer open !
Centrummanagers, ondernemers- en binnenstadverenigingen roepen massaal op om 3 maart de deuren te heropenen, omdat de situatie voor de winkels niet meer houdbaar is. Dit blijkt mede uit de dramatische omzetcijfers van januari.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden