Woninginrichting 1e kwartaal top

Woensdag 05 juni 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het eerste kwartaal van 2019 3,4% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De interieurbranche doet het ruimschoots beter.
Woninginrichting 1e kwartaal top
Woninginrichting 1e kwartaal top Woninginrichting 1e kwartaal top Woninginrichting 1e kwartaal top

De omzet van de detailhandel is al ruim vijf jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In het derde kwartaal van 2017 was het verschil met de omzet van een jaar eerder het grootst met bijna 5%. In het vierde kwartaal van 2013 was de detailhandelsomzet voor het laatst lager (1%).

Non-food kwam totaal op +2,5%, ondanks de daling bij kleding (-0,8%) en vooral speelgoed (-15%!) Vooral meubelwinkels (+4,7 procent) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+8,0 procent) deden goede zaken.

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 12,2% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 23,6%, totaal kwam is uit op 16,6%.

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin tweede kwartaal van dit jaar hoger dan bij de start van 2019 en steeg van 4,9 naar 10,9.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Forbo Eurcol breidt uit met DecoDesign
Met DecoDesign introduceert Forbo Eurocol een nieuw designproduct voor vloer en wand. Een innovatieve en decoratieve afwerking, op basis van een watergedragen acrylaatcoating die wordt opgespoten met SprayCoat.
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
 
Li omarmt Animisme
lees verder
Hennepkarpetten
Hennep is een natuurlijke vezel die al sinds de oudheid in de textielwereld wordt gebruikt. Indikon maakt er karpetten van onder het label Carpet Edition.
lees verder
Opschorting voor Recor
Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden