Woninginrichting 1e kwartaal top

Woensdag 05 juni 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het eerste kwartaal van 2019 3,4% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De interieurbranche doet het ruimschoots beter.
Woninginrichting 1e kwartaal top
Woninginrichting 1e kwartaal top Woninginrichting 1e kwartaal top Woninginrichting 1e kwartaal top

De omzet van de detailhandel is al ruim vijf jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In het derde kwartaal van 2017 was het verschil met de omzet van een jaar eerder het grootst met bijna 5%. In het vierde kwartaal van 2013 was de detailhandelsomzet voor het laatst lager (1%).

Non-food kwam totaal op +2,5%, ondanks de daling bij kleding (-0,8%) en vooral speelgoed (-15%!) Vooral meubelwinkels (+4,7 procent) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+8,0 procent) deden goede zaken.

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 12,2% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 23,6%, totaal kwam is uit op 16,6%.

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin tweede kwartaal van dit jaar hoger dan bij de start van 2019 en steeg van 4,9 naar 10,9.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Ook woninginrichting juni feest!
De Nederlandse detailhandel heeft in juni 2019 2,8% meer omzet geboekt dan in juni 2018. De interieurbranche heeft het opnieuw zeer goed gedaan!
lees verder
Nieuwe XPS ondervloeren Estillon
Ondervloerenspecialist Estillon lanceert twee nieuwe XPS foam ondervloeren. Volgens het bedrijf de ideale ondervloeren voor laminaat en klik-PVC vloeren.
lees verder
 
Zus Heldense Groep failliet
lees verder
 
Floorify gaat XL
lees verder
 
Voordelen modulaire vloeren
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden