Woninginrichting 1e kwartaal top

Woensdag 05 juni 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het eerste kwartaal van 2019 3,4% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De interieurbranche doet het ruimschoots beter.
Woninginrichting 1e kwartaal top
Woninginrichting 1e kwartaal top Woninginrichting 1e kwartaal top Woninginrichting 1e kwartaal top

De omzet van de detailhandel is al ruim vijf jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In het derde kwartaal van 2017 was het verschil met de omzet van een jaar eerder het grootst met bijna 5%. In het vierde kwartaal van 2013 was de detailhandelsomzet voor het laatst lager (1%).

Non-food kwam totaal op +2,5%, ondanks de daling bij kleding (-0,8%) en vooral speelgoed (-15%!) Vooral meubelwinkels (+4,7 procent) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+8,0 procent) deden goede zaken.

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 12,2% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 23,6%, totaal kwam is uit op 16,6%.

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin tweede kwartaal van dit jaar hoger dan bij de start van 2019 en steeg van 4,9 naar 10,9.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Nieuwe ondervloer van Estillon
Estillon introduceert Solidbase, een nieuwe collectie ondervloeren voor pvc, laminaat en parket.
lees verder
Woninginrichting april weer prima!
De Nederlandse detailhandel heeft in april 2019 2,6% meer omzet geboekt dan in april 2018. De interieurbranche doet het zelfs veel beter!
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden