Westwing heeft slecht eerste kwartaal

Vrijdag 10 mei 2019

Het blijft lastig voor online interieurwinkels. Na groeiend verlies van Home24 blijkt nu dat Westwing in de eerste drie maanden te maken had met een omzetdaling van één miljoen.
Westwing heeft slecht eerste kwartaal

De van oorsprong Duitse webwinkel Westwing is actief in veertien landen, waaronder in Nederland. Alleen in de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) is het bedrijf echter succesvol. Hier groeide de omzet met elf procent. Het totale plaatje is echter dat de omzet in de eerste drie maanden van 2019 € 61 miljoen bedroeg, één miljoen minder dan in 2018. Vooral de Italiaanse markt drukt op de resultaten. De brutowinst in heel 2018 bedroeg € 3 miljoen.

 

Westwing lijkt vooral succesvol op het gebied van private labels, het aandeel hiervan groeide van 13% naar 21%. Hierop wil het bedrijf dan ook meer de focus leggen. Ondanks het verlies heeft Stefan Smalla, oprichter en CEO van Westwing vertrouwen in de strategie van het bedrijf. In een persbericht zegt hij dat de huidige resultaten geen weerspiegeling zijn van de ambities van het bedrijf voor het volledige jaar.

 

Het is niet duidelijk hoe directe concurrent Home24 het in de eerste maanden van 2019 vanaf bracht. Wel meldden we eerder dat het verlies van de webshop in 2018 toenam. Home24 richt zich ook sterk op de Duitstalige markt, en dat niet alleen online. Zo opende het bedrijf in maart een outletstore van 8.000 m2 in Keulen-Marsdorf.



Links

www.home24.nl
www.westwing.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #home24, #westwing

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Woninginrichting mei super!
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 2019 ruim 3% meer omzet geboekt dan in mei 2018. De interieurbranche doet het zelfs super!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden