Westwing heeft slecht eerste kwartaal

Vrijdag 10 mei 2019

Het blijft lastig voor online interieurwinkels. Na groeiend verlies van Home24 blijkt nu dat Westwing in de eerste drie maanden te maken had met een omzetdaling van één miljoen.
Westwing heeft slecht eerste kwartaal

De van oorsprong Duitse webwinkel Westwing is actief in veertien landen, waaronder in Nederland. Alleen in de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) is het bedrijf echter succesvol. Hier groeide de omzet met elf procent. Het totale plaatje is echter dat de omzet in de eerste drie maanden van 2019 € 61 miljoen bedroeg, één miljoen minder dan in 2018. Vooral de Italiaanse markt drukt op de resultaten. De brutowinst in heel 2018 bedroeg € 3 miljoen.

 

Westwing lijkt vooral succesvol op het gebied van private labels, het aandeel hiervan groeide van 13% naar 21%. Hierop wil het bedrijf dan ook meer de focus leggen. Ondanks het verlies heeft Stefan Smalla, oprichter en CEO van Westwing vertrouwen in de strategie van het bedrijf. In een persbericht zegt hij dat de huidige resultaten geen weerspiegeling zijn van de ambities van het bedrijf voor het volledige jaar.

 

Het is niet duidelijk hoe directe concurrent Home24 het in de eerste maanden van 2019 vanaf bracht. Wel meldden we eerder dat het verlies van de webshop in 2018 toenam. Home24 richt zich ook sterk op de Duitstalige markt, en dat niet alleen online. Zo opende het bedrijf in maart een outletstore van 8.000 m2 in Keulen-Marsdorf.Links

www.home24.nl
www.westwing.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, #home24, #westwing

Gerelateerd nieuws
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
Zwaartafelen bij Max Verstappen
Tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort dit weekend kreeg Max Verstappen een zeer bijzonder kunstwerk uitgereikt: een handgemaakte tafel van Zwaartafelen.
lees verder
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden