Insqin-technologie voor textiel

Maandag 13 mei 2019

Op Techtextil toont Covestro de nieuwe Insqin®-technologie. Een veelzijdige textielcoating op waterbasis, zonder oplosmiddelen.
Insqin-technologie voor textiel
Insqin-technologie voor textiel Insqin-technologie voor textiel

Covestro (tot 2015 Bayer Material Science) is de producent van Insqin, een polyurethane textielcoating op waterbasis die geschikt is voor veel verschillende toepassingen.

 

Om de industrie op ideeën te brengen ontwikkelt Covestro verschillende toepassingmogelijkheden. Zo is het Insqin geschikt om stof waterbestendig te maken, terwijl het textiel nog steeds luchtdoorlatend is. Daardoor is de coating dus zeer geschikt voor sportkleding (foto 2). Ook kan Insqin gebruikt worden om kunstleer mee te bewerken, bijvoorbeeld om een waterbestendig hondenbed van te maken (foto 3).

 

Op vakbeurs Techtextil (van 14 - 17 mei in Frankfurt) toont Covestro echter ook een koelkast, beschermd met  Insqin. Hiermee belooft de firma een ongewone eye chatcher die moet tonen dat het materiaal niet alleen functioneel, maar ook decoratief is. Een koelkast hoeft niet meer wit of grijs te zijn. Doordat textiel dankzij Insqin waterdicht, robuust en duurzaam is, is het voor nog veel meer toepassingen (foto 1) geschikt.Links

www.covestro.com
www.techtextil.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, stof, bekleding, textiel, meubelstof, gordijn, wandbekleding, Techtextil, textielbeurs, Frankfurt, beurs, show, event, trend, technologie, duurzaamheid, #covestro, #Insqin, #techtextil

Gerelateerd nieuws
 
Li omarmt Animisme
lees verder
Frans linnen uit Amsterdam
Étoffe Unique, een linnenmerk dat voor de Corona crisis op de Amsterdamse Noordermarkt te vinden was, heeft nu ook een online outlet. Ondernemer Evert Groot wil zo toch zijn klanten bereiken. Ook heeft hij een atelier in Amsterdam Noord, waar stylisten en architecten van harte welkom zijn.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Experience center Interior Group
Keijsers Interiors en De Projectgroep openen een experience center op businesspark Papendorp aan de rand van Utrecht.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriëntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden