Insqin-technologie voor textiel

Maandag 13 mei 2019

Op Techtextil toont Covestro de nieuwe Insqin®-technologie. Een veelzijdige textielcoating op waterbasis, zonder oplosmiddelen.
Insqin-technologie voor textiel
Insqin-technologie voor textiel Insqin-technologie voor textiel

Covestro (tot 2015 Bayer Material Science) is de producent van Insqin, een polyurethane textielcoating op waterbasis die geschikt is voor veel verschillende toepassingen.

 

Om de industrie op ideeën te brengen ontwikkelt Covestro verschillende toepassingmogelijkheden. Zo is het Insqin geschikt om stof waterbestendig te maken, terwijl het textiel nog steeds luchtdoorlatend is. Daardoor is de coating dus zeer geschikt voor sportkleding (foto 2). Ook kan Insqin gebruikt worden om kunstleer mee te bewerken, bijvoorbeeld om een waterbestendig hondenbed van te maken (foto 3).

 

Op vakbeurs Techtextil (van 14 - 17 mei in Frankfurt) toont Covestro echter ook een koelkast, beschermd met  Insqin. Hiermee belooft de firma een ongewone eye chatcher die moet tonen dat het materiaal niet alleen functioneel, maar ook decoratief is. Een koelkast hoeft niet meer wit of grijs te zijn. Doordat textiel dankzij Insqin waterdicht, robuust en duurzaam is, is het voor nog veel meer toepassingen (foto 1) geschikt.Links

www.covestro.com
www.techtextil.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, stof, bekleding, textiel, meubelstof, gordijn, wandbekleding, Techtextil, textielbeurs, Frankfurt, beurs, show, event, trend, technologie, duurzaamheid, #covestro, #Insqin, #techtextil

Gerelateerd nieuws
Horrentraining bij Headlam
Het is weer horrentijd! Veel consumenten zijn nu op zoek naar een manier om pollen en insecten buiten te houden. Headlam helpt zijn dealers met de verkoop door het geven van speciale horrentrainingen.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Van Beekum naar Hillfloor
Robert van Beekum verkast van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder
VME en Euretco samen sterk
Op 1 juli 2019 wordt de Woon Retail Groep opgericht voor zelfstandige MKB-bedrijven die actief zijn in de wonen- en keukenbranche. Om samen sterk te worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden