Insqin-technologie voor textiel

Maandag 13 mei 2019

Op Techtextil toont Covestro de nieuwe Insqin®-technologie. Een veelzijdige textielcoating op waterbasis, zonder oplosmiddelen.
Insqin-technologie voor textiel
Insqin-technologie voor textiel Insqin-technologie voor textiel

Covestro (tot 2015 Bayer Material Science) is de producent van Insqin, een polyurethane textielcoating op waterbasis die geschikt is voor veel verschillende toepassingen.

 

Om de industrie op ideeën te brengen ontwikkelt Covestro verschillende toepassingmogelijkheden. Zo is het Insqin geschikt om stof waterbestendig te maken, terwijl het textiel nog steeds luchtdoorlatend is. Daardoor is de coating dus zeer geschikt voor sportkleding (foto 2). Ook kan Insqin gebruikt worden om kunstleer mee te bewerken, bijvoorbeeld om een waterbestendig hondenbed van te maken (foto 3).

 

Op vakbeurs Techtextil (van 14 - 17 mei in Frankfurt) toont Covestro echter ook een koelkast, beschermd met  Insqin. Hiermee belooft de firma een ongewone eye chatcher die moet tonen dat het materiaal niet alleen functioneel, maar ook decoratief is. Een koelkast hoeft niet meer wit of grijs te zijn. Doordat textiel dankzij Insqin waterdicht, robuust en duurzaam is, is het voor nog veel meer toepassingen (foto 1) geschikt.Links

www.covestro.com
www.techtextil.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, stof, bekleding, textiel, meubelstof, gordijn, wandbekleding, Techtextil, textielbeurs, Frankfurt, beurs, show, event, trend, technologie, duurzaamheid, #covestro, #Insqin, #techtextil

Gerelateerd nieuws
Jab Anstoetz verdeler Climatex
Stoffenleverancier Jab Anstoetz heeft Climatex als nieuwe merk aan zijn portfolio toegevoegd. Daarnaast omarmt het bedrijf de romantiek in een nieuwe collectie vol bloemmotieven.
lees verder
 
Decosit herleeft via Fedustria
lees verder
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
 
Romo introduceert Arlyn
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden