VME en Euretco samen sterk

Donderdag 09 mei 2019

Op 1 juli 2019 wordt de Woon Retail Groep opgericht voor zelfstandige MKB-bedrijven die actief zijn in de wonen- en keukenbranche. Om samen sterk te worden.
VME en Euretco samen sterk

De inkoopcombinaties, ook wel retail service organisaties, blijven in beweging. Recent in Duitsland, maar nu ook in Nederland: Euretco Wonen en VME Nederland, bundelen hun krachten in de nieuwe Woon Retail Groep.

Hiermee ontstaat de grootste retail service organisatie in de Nederlandse woonbranche. Door de gezamenlijke inkoop te bundelen zou deze de positie van kleinere en (middel)grote ondernemers in de woonbranche moeten versterken in een zwaar beconcurreerde markt. Door de toegenomen schaal moet er beter in gespeeld kunnen worden op consumentenbehoeften door een landelijke dekking met exclusieve collecties en modellen voor formules en concepten. Ook wordt het gemakkelijker om te investeren in een omnichannel strategie. Volgens Euretco en VME is het de wens van consumenten om in één winkel een totaaloplossing voor meubels, woontextiel, keukens en slapen te kunnen vinden.

De nieuwe onderneming, statutair gevestigd in Amsterdam, wordt geleid door de directeuren Peter Seemann (Euretco) en Henk Voortman (VME). Euretco Wonen en VME Nederland blijven juridisch en financieel echter volledig zelfstandig opereren. De Woon Retail Groep beoogt de MKB-structuren in de woonbranche te behouden en te versterken. Seemann: 'Het grote aantal door de eigenaar geleide woon- en keukenwinkels is uniek voor Europa en voorziet in een duidelijke consumentenbehoefte. Wij bieden nu de infrastructuur en de condities waardoor MKB-bedrijven concurrerend kunnen zijn met de grote ketens.'

De bij Woon Retail Groep aangesloten ondernemers vertegenwoordigen samen een consumenten omzet van meer dan € 600 miljoen. Omdat de ondernemers in hun betreffende service organisaties voor 100% deelnemen aan de centrale facturatie met volledige delcredere-zekerheid voor de leveranciers, vormt de kredietwaardigheid de basis voor de nieuwe inkooporganisatie.

 

Overigens vallen de formules van DNG Retail, onderdeel van Euretco, waardonder dhz-ketens Hubo en Multimate en interieurketen Decorette niet onder de nieuwe joint venture.VME Nederland maakt deel uit van de Einrichtungspartnerring VME (opgericht in 1964) in Bielefeld en versterkt de marktpositie van haar momenteel circa 200 aangesloten zelfstandige ondernemingen. Samen voeren ze meer dan 450 meubelzaken en speciaalzaken in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg, België en Nederland. Het service-kantoor in Amersfoort ondersteunt de Nederlandse en Belgische leden zowel bij de inkoop als bij de verkoop met gezamenlijke reclame- en marketingconcepten en formules zoals, De Mooiste Woonwinkel en De Mooiste Keukenwinkel, Budget Home Store en Trendhopper en diverse private labels, webshops en andere diensten.

Euretco Wonen is een divisie van Euretco BV (opgericht in 1916), die deel uitmaakt van EK/servicegroup in Bielefeld, Duitsland. In Europa wordt samengewerkt met ruim 4.000 zelfstandige ondernemers met meer dan 5.000 winkels in wonen, mode, sport, witgoed, doe-het-zelf, boeken, kantoorbenodigdheden en speelgoed. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport en Hubo. Bij Euretco Wonen in Hoevelaken hebben haar leden keuze uit diverse samenwerkingsvormen en (omnichannel) diensten zoals Topform, Flits, Studio Relax, AGS, Slaapkenner, Vivante, Binnen en Kijken Kiezen Kleuren.
Links

www.binnen.nl
www.budgethomestore.nl
www.decorette.nl
www.dgnretail.nl
www.euretco.com
www.hubo.nl
www.linolux.nl
www.multimate.nl
www.slaapkenner.nl
www.topform.nl
www.trendhopper.nl
www.vivante.nl
www.vmeretail.nl

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, formule, winkel, retail, shop, outlet, keten, dhz, doe-het-zelf, doehetzelf, doe het zelf, d.h.z., samenwerking, samen, combinatie, inkoop, organisatie, woon, woontextiel, woningtextiel, textiel, verf, wand, behang, vloer, meubel, gordijn, raam, raamdecoratie, deco, decoratie, wand, behang, bekleding, muur, personalia, woon retail groep, euretco, vme, samen sterk, #binnen, #budgethomestore, #decorette, #dgnretail, #euretco, #hubo, #linolux, #multimate, #slaapkenner, #topform, #trendhopper, #vivante, #vmeretail.nl, #WoonRetailGroep

Gerelateerd nieuws
Trendz kondigt sprekers aan
Na een succesvolle introductie tijdens de voorjaarseditie introduceert Easyfairs opnieuw workshops en presentaties tijdens Trendz Najaar 2019. De eerste sprekers zijn nu bekend.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Horrentraining bij Headlam
Het is weer horrentijd! Veel consumenten zijn nu op zoek naar een manier om pollen en insecten buiten te houden. Headlam helpt zijn dealers met de verkoop door het geven van speciale horrentrainingen.
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden