Wellemöbel weer failliet

Zondag 23 december 2018

Opnieuw een schok in de Duitse meubelindustrie: Wellemöbel moest afgelopen week het faillissement aanvragen.
Wellemöbel weer failliet

Het is niet leuk om te moeten melden, maar er blijven maar bedrijven in moeilijkheden komen. Dat is nu het geval voor de bedrijven die onder Wellemöbel vallen (Wellemöbel Beteiligungs GmbH & Co. KG, Wellemöbel Verwaltungs GmbH, Wellemöbel GmbH, MF Bad Lippspringe GmbH en Howelpa Logistik GmbH). Hiervoor is bij het Amtsgericht Paderborn een voorlopige insolventieprocedure aangevraagd, zo meldde Möbelmarkt vrijdag. Curator Frank Kebekus uit Düsseldorf onderzoekt de mogelijkheden voor voortzetting en reorganisatie.

Frank Kebekus was ook al betrokken bij een eerder faillissement van Wellemöbel in mei 2002. In november 2014 dreigde een nieuw faillissement, maar toen gebruikte Wellemöbel als een van de eerste bedrijven in de meubelindustrie de mogelijkheid om te renoveren in eigen beheer.

Wellemöbel produceert slaap- (Foto, Natura; website Welle), kantoor-, jeugd- en babymeubels op de locaties in Bad Lippspringe en Alsfeld en heeft ongeveer 530 mensen in dienst. Het logistieke bedrijf Howelpa, dat meubeldetailhandelaars levert, is gevestigd in Paderborn. De medewerkers zijn op de hoogte gebracht van de aanvraag. Net als andere bedrijven geeft ook Welle geeft als oorzaak een dalende consumentenvraag en felle - en door forse EU-subsidies oneerlijke subsidies - van Oost-Europese bedrijven.

 

P.S. 01-04-2019: Het is niet gelukt een investeerder te vinden. Twee kandidaten hebben deze week laten weten definitief afgezegd, waardoor het faillissement nu definitef is geworden.

 Links

www.welle.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, faillissement, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #welle, #wellemobel, #wellemoebel, #howelpa

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden