Onderzoek houten vloeren

Vrijdag 21 december 2018

Eikenhout is veruit de meest populaire houtsoort voor het leggen van een nieuwe houten vloer. Dit blijkt uit onderzoek van Uipkes Houten Vloeren.
Onderzoek houten vloeren
Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren

Uipkes, leverancier van houten vloeren met vestigingen in Alphen aan de den Rijn, Amsterdam en Naarden, analyseerde volgens het persbericht voor het onderzoek in Nederland ruim 1.300 opleveringen, offerteaanvragen en online bezoekersdata.

Daaruit bleek dat bij nieuwe nieuwe houten vloeren de interesse in 37,8% van de gevallen uit gaat naar eikenhout (afbeelding 2). Daarna volgen tropische robijnhout (15,1%) en jatoba hout (6,4%). Na deze top drie komen gekende soorten als noten (5,4%), essen (4,68%) en lariks (4,65%). Kersenhout blijft achter met 1,7%.

Dat eikenhout het populairst is, is logisch volgens eigenaar Martin Uipkes. Eikenhout is betaalbaar en duurzaam. Tevens is het de de meest geschikte houtsoort voor in combinatie met vloerverwarming.

In het onderzoek is ook gekeken naar de kleurkeuze (afbeelding 1). De rangorde: Bruine vloeren (39,0%), wit (32,6%) en grijs (16,4%). Hekkesluiter is zwart (12,1%).

Opvallend zijn de grote provinciale verschillen. Zo wordt in Groningen het minst vaak gekozen voor zwarte vloeren (8,3%). In Overijssel is zwart ook de minst populaire kleur, maar wordt deze wel twee keer zo vaak gelegd (16,6%). Friezen hebben van alle Nederlanders de grootste voorkeur voor een lichte kleur vloer (lichtbruin of wit) en Zeeuwen kiezen het vaakst van alle Nederlanders voor een bruine kleur vloer.

Het meest gekozen legpatroon (afbeelding 3) is de plankenvloer (62,9%). Bij dit legpatroon wordt de nadruk vooral gelegd op de houttekening van de vloer. Het bekende visgraatmotief volgt met 30,6%. Ook wordt regelmatig gekozen voor de Hongaarse punt (6,5%).

Alle onderzoeksresultaten, ook per provincie, zijn op de site van Uipkes te bekijken.

 Links

www.uipkesvloeren.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, showroom, winkel, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, hout, eiken, parket, plank, strook, stroken, grossier, groothandel, leverancier, onderzoek, #uipkes

Gerelateerd nieuws
 
Reservoir Oak-collectie van Mflor
lees verder
SDN-tapijt en Wood-vinyl Interfloor
Interfloor is vorig week gestart met het introduceren van de nieuwe Toscane tapijtkwaliteit van Solution Dyed Nylon garen én de nieuwe Modern Wood-vinyl.
lees verder
Go to the Max-actie van Headlam
Gisteren is het nieuwe seizoen van de Fia Formula One World Championship van start gegaan in Australië. Headlam is gelijktijdig begonnen met de F1 Actie: Go to the Max with Victory Vinyl.
lees verder
 
Meer kleuren Betondesign
lees verder
Aankopen verhogen omzet Headlam
De Headlam groep heeft in 2018 haar omzet weten te verhogen. Dit was echter wel te danken aan de acquisities die het bedrijf heeft gedaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden