Wat wordt effect Corona?

Donderdag 24 juni 2021

ING organiseerde onlangs een bijeenkomst met aantal bekende partijen uit de markt over deze vraag. Op LinkedIn gaf Dirk Mulder een kort verslag van de bevindingen.
Wat wordt effect Corona?
Wat wordt effect Corona?

In een interactieve digitale bijeenkomst is onder andere Dirk Mulder van de ING (foto 2) samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat Corona daar op heeft gehad. We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?

Ook ziet de ING veranderingen in de supply chain, waar Corona zijn invloed heeft doen gelden. Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Zorgt corona voor een versnelling of misschien juist wel voor een vertraging? Tenslotte is er gekeken naar de toekomst van de branche en de rol van groothandels hierin.

 

ING organiseerde onlangs deze digitale TalkING met onder andere Fonq.nlZuiver GroupKerstenEssenza HomeNaduviFlinders DesignDe Bommel MeubelenWoonq en Woononline.

Een aantal 'key take-aways':
·      Digitalisering neemt snel aan belang toe. De ontwikkeling is versneld tot wasdom gekomen. Corona heeft ook tijd geboden hier aan te werken. Maar het moet een combinatie zijn van fysiek en online. Organisaties moeten daar op ingericht worden.
·      Verkoop van spullen is in de kern niet duurzaam. Een totaal duurzaam product maken is ook heel lastig. Het wordt dus zoeken naar alternatieven. Grote bedrijven vragen hier steeds meer om. Is onderdeel klant traject. Toeleveranciers moeten hierin mee.
·      Gaat er om het juiste product, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, op de juiste plek te krijgen. Daar is nog winst te halen. Door Corona meer bewust van de kwetsbaarheid van de keten. Klanten willen hun voorraden afbouwen; Groothandel dus vaker producten op voorraad. Van voorordering naar voorraadhoudend.

 

Belangrijkste vraag vanuit ING voor alle ondernemers in deze branche: Wat doe jij om succesvol te zijn?Links

www.ing.nl
www.linkedin.com/feed/hashtag/?keywords=dirkinzichtenretailtrade

Tags

Corona, home, living, inzichten, ontwikkelingen, online, keten, groothandel, gesprekken, #ING, #Dirkmulder

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Digitale deel Light + Building
Light + Building combineert volgens organisator Messe Frankfurt in 2022 het beste van twee werelden: van 13 tot 18 maart als fysiek evenement en tegelijkertijd, en een hele week erna, digitaal.
lees verder
Nieuwe filialen Bolia
Het Deense woonmerk Bolia blijf uitbreiden, in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. In juli opende de negende winkel in Nederland, de tiende volgt in augustus in Rotterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden