Wat wordt effect Corona?

Donderdag 24 juni 2021

ING organiseerde onlangs een bijeenkomst met aantal bekende partijen uit de markt over deze vraag. Op LinkedIn gaf Dirk Mulder een kort verslag van de bevindingen.
Wat wordt effect Corona?
Wat wordt effect Corona?

In een interactieve digitale bijeenkomst is onder andere Dirk Mulder van de ING (foto 2) samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat Corona daar op heeft gehad. We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?

Ook ziet de ING veranderingen in de supply chain, waar Corona zijn invloed heeft doen gelden. Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Zorgt corona voor een versnelling of misschien juist wel voor een vertraging? Tenslotte is er gekeken naar de toekomst van de branche en de rol van groothandels hierin.

 

ING organiseerde onlangs deze digitale TalkING met onder andere Fonq.nlZuiver GroupKerstenEssenza HomeNaduviFlinders DesignDe Bommel MeubelenWoonq en Woononline.

Een aantal 'key take-aways':
·      Digitalisering neemt snel aan belang toe. De ontwikkeling is versneld tot wasdom gekomen. Corona heeft ook tijd geboden hier aan te werken. Maar het moet een combinatie zijn van fysiek en online. Organisaties moeten daar op ingericht worden.
·      Verkoop van spullen is in de kern niet duurzaam. Een totaal duurzaam product maken is ook heel lastig. Het wordt dus zoeken naar alternatieven. Grote bedrijven vragen hier steeds meer om. Is onderdeel klant traject. Toeleveranciers moeten hierin mee.
·      Gaat er om het juiste product, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, op de juiste plek te krijgen. Daar is nog winst te halen. Door Corona meer bewust van de kwetsbaarheid van de keten. Klanten willen hun voorraden afbouwen; Groothandel dus vaker producten op voorraad. Van voorordering naar voorraadhoudend.

 

Belangrijkste vraag vanuit ING voor alle ondernemers in deze branche: Wat doe jij om succesvol te zijn?Links

www.ing.nl
www.linkedin.com/feed/hashtag/?keywords=dirkinzichtenretailtrade

Tags

Corona, home, living, inzichten, ontwikkelingen, online, keten, groothandel, gesprekken, #ING, #Dirkmulder

Gerelateerd nieuws
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Omzet woninginrichting daalt ruim 7%
De detailhandel heeft in juni 0,4% meer omgezet dan in juni 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 6,3% lager. De omzet van de foodsector groeide met 4,7%, terwijl de omzet van de non-foodsector kromp met 3%. Daarnaast is online 6,5% minder omgezet dan een jaar eerder.
lees verder
Waarom een regendouche?
[Sponsored artikel] - We richten onze badkamer meer en meer in als een volwaardige ontspanningsruimte. Daar past een regendouche, uitgerust met een grote douchekop, zeker bij.
lees verder
Tips voor goede werkkleding!
[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
lees verder
Marktplaats van Home24
Ruim 100.000 producten van ongeveer 100 externe retailers zijn te vinden op de nieuwe marktplaats van Home24. Zij worden nog aangevuld met het bestaande assortiment van het bedrijf, dat meer dan 150.000 artikelen bevat.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden