Warm parket

Vrijdag 09 oktober 2020

Vloerverwarming en een parketvloer? Dat is meestal geen goed huwelijk. Warm by Bauwerk Parkett maakt het toch haalbaar: eikenhouten vloeren die met vloerverwarming te combineren zijn.
Warm parket

Behaaglijke warmte van vloerverwarming gecombineerd met de warme uitstraling van een authentieke houten vloer is meestal geen goed plan. Maar de nieuwe Warm by Bauwerk-vloeren hebben een extreem lage warmteweerstand (RC-waarde) van 0,049 m² K/W: de helft van de vaak gestelde maximale waarde van 0,10. Dit komt door de productopbouw van deze parketvloeren: een HDF-drager met daarop een eiken toplaag met een totale dikte van 9,5 mm. Daarom is dit parket wel geschikt om toe te passen bij vloerverwarming en -koeling.

Tenminste, als het om conventionele vloerverwarming gaat, waarbij waterleidingbuizen op of in de betonvloer liggen, afgedekt met een afwerkvloer of egaline. Daarnaast kan Warm ook gelegd worden op droogbouwsystemen, voorbewerkte isolatieplaten waarin de leidingen worden verwerkt.

Elektrische- of infrarood vloerverwarming blijft minder geschikt in combinatie met parket, dus zelfs niet met Warm.
De collectie van Warm bestaat uit acht soorten met twee legpatronen: Visgraat en Planken. Het wordt geleverd door de PPC (Plinten en Profielen Centrale).Links

www.bauwerk-parkett.com
www.plintenenprofielencentrale.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, winkel, filiaal, vestiging, residentieel, hospitality, vloeren, laminaat, houten vloeren, hout , plank, visgraat, ondervloeren, vloerbedekking, vloer, pvc, lvt, vinyl, parket, #bauwerk, #bauwerkparkett, #warm, #plintenenprofielencentrale, #ppc

Gerelateerd nieuws
Bamboekarpetten
Na karpetten van hennep heeft Indikon onder het label Carpet Edition nu een nieuwe lijn karpetten van bamboe en katoen gepresenteerd.
lees verder
 
Bob naar Ball
lees verder
Best Wool in Piet Hein Eek hotel
Nog even en dan opent het hotel van Piet Hein Eek, aan de Halvemaanstraat op Strijp-R in Eindhoven. Een opvallend element in de dertien kamers zijn de kleurrijke, wollen vloerkleden en het tapijt van Best Wool, mede ontworpen met Studio Rens.
lees verder
HQ Karpetten
Vloeren- en deurmattenspecialist Hamat uit Genemuiden heeft nieuwe karpetten geďntroduceerd: de HQ Devotion collectie.
lees verder
 
Brusselse wafels in DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden