Vrees voor faillissementen en ontslagen

Maandag 11 januari 2021

Uit een flitspeiling onder leden heeft Inretail geconstateerd dat veel ondernemers snel moeten gaan afslanken en er paniek aan het ontstaan is. Inretail vraagt kabinet dan ook om de juiste maatregelen te nemen.
Vrees voor faillissementen en ontslagen
Vrees voor faillissementen en ontslagen

Binnen enkele uren hadden 1.300 ondernemers uit de non-food Retailbranche gereageerd op een actuele flitspeiling van branche-organisatie Inretail. Ruim 60% geeft aan dat het bedrijf in 2021 moet gaan afslanken en er staan tienduizenden banen op de tocht. Er is een grote bezorgdheid en paniek te constateren. Jan Meerman, directeur Inretail: 'Er dreigt een groot maatschappelijk probleem waarvan ook de toekomstige generaties de lasten moeten dragen.'

 

Inretail roept het kabinet dan ook op om met realistische vergoedingen te komen. Deze is onder andere noodzakelijk om de onverkochte voorraden te compenseren. In deze vergoedingsregeling zijn nu geen verschillen tussen branches verwerkt en daardoor past de regeling niet. Maatwerk is hiervoor noodzakelijk.

 

Verder dringt Inretail er sterk op aan dat afhalen van bestellingen mogelijk wordt. Dit is in de rest van Europa (en in NL bij de bouwmarkten) al mogelijk, waardoor het ondernemers meer mogelijkheden biedt om producten aan consumenten te verkopen. Ook hiermee kunnen faillissementen worden voorkomen.

 

Het ziet er naar uit dat de lockdownmaatregen worden verlengd, waardoor deze extra ondersteuning minimaal noodzakelijk is. Het kabinet heeft al aangekondigd met aanvullende financiële compensatie te komen.Links

www.inretail.nl
www.mkbnederland.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, wonenbranche, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, inretail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, lockdown, maatregelen, financiŰn, compensatie, #lockdown, #mondkapjesplicht, #corona, #covid19, #inretail, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Behang van natuurlijke weefsels
Eijffinger introduceert de Natural Wallcoverings III collectie. Met dit alweer derde boek wordt een aanvulling op het op het populaire grasweefsel gebracht, met nog meer kleur en structuur.
lees verder
Meer winst, minder omzet voor Beaulieu
De Beaulieu International Group (BIG) heeft deze week haar eerste jaarverslag gepubliceerd. De omzet is gedaald, waarbij de winstgevendheid wel is verbeterd.
lees verder
Vakblad Mobilia overgenomen
Met ingang van 1 mei 2021 zijn de uitgaverechten van vakbald Mobilia van van de BDU Vakmedia overgenomen door Business Content Media.
lees verder
 
Studie in roestvrij staal
lees verder
Origami van hout
San is het nieuwste ontwerp van Roderick Vos voor meubelleverancier Linteloo. Zijn inspiratie haalde Vos uit de praktijk van het meubelmaken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden