2021-2022 trends BNS Crisp in ETC

Maandag 11 januari 2021

In december werd de trendlezing 'Nothing New, Everything New' gegeven in het ETC Design Center Europe. Stylistenvereniging BNS Crisp organiseerde deze presentatie over de Heimtextil trends voor 2021/2022 van trendwatcher Anne Marie Commandeur.
2021-2022 trends BNS Crisp in ETC
2021-2022 trends BNS Crisp in ETC 2021-2022 trends BNS Crisp in ETC 2021-2022 trends BNS Crisp in ETC 2021-2022 trends BNS Crisp in ETC

In deze vreemde tijd kunnen we nog niet naar Heimtextil om de, altijd indrukwekkende, trendpresentatie te bezoeken. Hopelijk is dit van 4–7 mei, vooralsnog de nieuwe data van de beurs in Frankfurt, wel weer mogelijk zijn. Gelukkig kwam de presentatie alvast naar de geïnteresseerde professionals toe, middels de door BNS Crisp georganiseerde trendlezing in het ETC Design Center Europe in Culemborg. Anne Marie Commandeur, eigenaar van het Stijlinstituut uit Amsterdam, lichtte hier de vier stijlthema’s toe.

 

  • Re-Purpose (foto 1) betekent herbestemming. Steeds vaker maakt de textielindustrie gebruik van bestaand textiel, in plaats van nieuw materiaal. Op kleinere schaal betekent het dat oude gordijnen misschien weer leuke kussen kunnen worden in een nieuw interieur. Het verleden wordt in ere gehouden. Nieuwe materialen worden gemaakt om lang mee te gaan, of op een andere manier door te kunnen leven. Ook op het gebied van vloeren speelt dit thema volgens Commandeur. Kunnen we uitkijken naar een vloer die een leven lang mee gaat?
  • Re-Wild: (foto 3) De natuur blijft een inspiratiebron. In 2021/2022 mogen oneffenheden gezien worden. De natuur is niet perfect, maar heeft een scherp randje. Binnen deze trend horen materialen sisal, linnen en hout in hun puurste vorm. Het mag wild en natuurlijk zijn.
  • Re-Inforce: (foto 4) Deze trend is krachtig en rustig. Versterken is iets sterkers maken. Reinforce heeft een eenvoudige en gedurfde Scandinavische sfeer met een veerkrachtige, eerlijke en minimalistische uitstraling. Het haalt inspiratie uit hoe Scandinavisch design designduurzaamheid combineert met eenvoudige functionaliteit.
  • Jeugdigheid en kleur komen terug in de trend Re-vive: (foto 5) Experimenteren mag, bijvoorbeeld met bestaande materialen. Ook hier komt de duurzaamheid weer in terug. De focus ligt op de emotionele voldoeningen die het geeft om iets te creëren in plaats van op het resultaat. Er zijn geen regels voor het herstellen, verwerken, leren en experimenteren in Revive. Schilderijen en tekeningen worden over gezet naar gordijnstoffen, maar ook naar vloeren.Links

www.bnscrisp.nl
www.etcdesigncenter.nl
www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com
www.stijlinstituut.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, beurs, show, huisshow, evenement, vakbeurs, tentoonstelling, event, meubel, slaap, slapen, nacht,decoratie, accessoires, verlichting, licht, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, interieurtextiel, meubelstoffen, vloer, tapijt, karpet, kleed, schommelstoel, stoel, fauteuil, bank, tradedays, Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, brancheorganisatie, branchevereniging, stylist, binnenhuisarchitect, interieurontwerp,ontwerp, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, #crisp, #bnscrisp,#etcdesigncenter, #etcexpo, #ETCDesignExperience, #Heimtextil, #trendcouncil, #NothingNewEverythingNew, #AnneMarieCommandeur. #stijlinstituut

Gerelateerd nieuws
Behang van natuurlijke weefsels
Eijffinger introduceert de Natural Wallcoverings III collectie. Met dit alweer derde boek wordt een aanvulling op het op het populaire grasweefsel gebracht, met nog meer kleur en structuur.
lees verder
Meer winst, minder omzet voor Beaulieu
De Beaulieu International Group (BIG) heeft deze week haar eerste jaarverslag gepubliceerd. De omzet is gedaald, waarbij de winstgevendheid wel is verbeterd.
lees verder
Vakblad Mobilia overgenomen
Met ingang van 1 mei 2021 zijn de uitgaverechten van vakbald Mobilia van van de BDU Vakmedia overgenomen door Business Content Media.
lees verder
 
Bijzonder kleed met landkaart
lees verder
Decosit naar oktober 2021
De textielvakbeurs Fedustria heeft besloten om de Decosit beurs in Brussel uit te stellen tot 5-6 oktober 2021.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden