Voorjaar in veelzijdig ETC

Vrijdag 07 februari 2020

Op maandag 3 en dinsdag 4 februari vond de voorjaarseditie van de ETC Design Experience plaats. Er werd een jubileum gevierd, er werden plannen gesmeed en er was vooral veel moois te zien van de exposanten.
Voorjaar in veelzijdig ETC
Voorjaar in veelzijdig ETC Voorjaar in veelzijdig ETC Voorjaar in veelzijdig ETC Voorjaar in veelzijdig ETC

Op dinsdag werd er feest gevierd in het ETC Design Center Europe. Aard Keijser en Lonneke van der Weyden van Keijser&Co werden met een grote fles champagne door directeur Len de Koster gefeliciteerd met hun 15-jarig jubileum in het centrum (foto 1). Zij begonnen klein, maar hebben inmiddels de grootste standruimte op de begane grond van het ETC. Zij zijn niet de 'oudste' exposant in Culemborg, want The Style Library nadert alweer het 25-jarig(!) jubileum.

Het ETC heeft overigens interessante internationale plannen. Er is contact met een Belgische partij, om in België een soortgelijk centrum te gaan opzetten. Hiervoor hebben diverse exposanten al interesse getoond. De Koster laat echter optekenen dat de gesprekken nog in een heel pril stadium zijn.

 

De Belgische raambekledingsspecialist Inside Blinds gaat ook wandbespanning (foto 2) aanbieden. Geselecteerde stoffen hebben een speciale bewerking ondergaan, waardoor deze nu voor deze toepassing geschikt zijn. De collectie omvat een aantal standaard stoffen, maar ook een aantal kwaliteiten waar een afbeelding naar wens op geprint kan worden. De wandbespanning komt in de komende maanden beschikbaar en heeft een prijs vanaf € 140 per meter (kamerhoog).

 

Van Sand vertegenwoordigt verfmerken, waaronder van Little Greene, maar natuurlijk ook vele behangmerken. Coordonné is een familiebedrijf uit Barcelona. Het jonge designteam combineert graag patronen uit het verleden en het heden. Dat Japanse en Aziatische invloeden nog steeds populair zijn blijkt duidelijk uit de nieuwe collectie Sakura, waarin patronen van koi karpers, kraanvogels en bamboe terugkomen. Metamorphosis is bijzonder omdat Coordonné hiervoor klassieke patronen gebruikt, maar deze een unieke toevoeging geeft. Zoom bijvoorbeeld eens in op het dessin van Neo-Belle-Epoque (foto 3), het florale patroon is aangevuld met kleine wezentjes, die tussen de planten lijken te leven. In België wordt Coordonné vertegenwoordigd door Bruder & Co.

 

Style Libary (Herma van Solkema en Sonja Mostert) is gespecialiseerd in diverse Britse behang- en stoffenhuizen. Van jong (Scion), tot klassiek (William Morris). Het merk Sanderson komt dit voorjaar met de Caspian collecties, in zowel behang als stoffen. Deze collectie verbindt volgens het bedrijf Azië met de Middellandse Zee en viert de kleuren, chintzes, ikats, Indo-Perzische en Ottomaanse ontwerpen langs deze historische handelsroute. De collectie bestaat uit negen prints, drie borduurmotieven en één geweven motief. Afgebeeld is Pamir Garden (foto 4) dat de trend voor exotische dessins en etnische invloeden uit de jaren 70 verbeeldt. Het patroon is geschilderd in een fresco stijl met crackle effect.

 

Lumière specialiseert zich in bijzondere verlichting en meubelen. Marie Martin is een jong merk van dit bedrijf en ontstaan in samenwerking tussen eigenaresse Marielle de Graaf-Blok en interieurdesigner Martin de Boer. Het credo Less is Bore is duidelijk te zien, de verlichting en meubels zijn uitbundig met veel goud, dierenprints en franjes. Bij de ingang van het ETC was een nieuw tafeltje van het merk te zien (foto 5).

 Links

www.etcdesigncenter.nl
www.keijserenco.nl
www.van-sand.com
www.bruderco.be
www.coordonne.es
www.stylelibrary.com
www.lumiereselections.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, meubel, #etcexpo, #etcdesigncentereurope, #etcdesigncenter, #etcdesignexperience, #vansand, #coordonne, #stylelibrary, #sanderson, #lumiereselections, #bruderco

Gerelateerd nieuws
 
Geheime tip van Eikelenboom
lees verder
Ook Salone del Mobile uitgesteld
Na het annuleren en uitstellen van diverse beurzen, is nu ook Salone del Mobile geannuleerd en uitgesteld tot juni.
lees verder
Nieuwe Piet Boons
Interieur- en productdesign Studio Piet Boon voegt drie gedurfde nieuwe ontwerpen aan de meubelcollectie toe en een in hoogte aangepast model.
lees verder
Vescom ge´nspireerd door hout
Vescom, leverancier van wandbekleding voor de projectmarkt, introduceert twee nieuwe patronen voor vinylbehang: Wutai en Corvo. Beide zijn ge´nspireerd op het gevoel van hout en hebben een organische en natuurlijke uitstraling.
lees verder
 
Light + Building uitgesteld!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden