Vloerkleden met een paspoort

Zaterdag 09 september 2023

Monasch voorziet voorziet vanaf heden alle vloerkleden van het bedrijf van een unieke QR-code, zodat klanten alle productinformatie en het verhaal krijgen over het product.
Vloerkleden met een paspoort

Waar komt de wol precies vandaan? Welke producten gebruiken de spinners bij het proces van wol tot garen? En hoe ziet de productreis eruit? Monasch, een label van Best Wool, wil alles weten en kunnen controleren. Deze verantwoordelijkheid neemt het vloerkledenmerk zo serieus dat een product paspoort wordt gemaakt voor elk kleed. Met de introductie van de QR-codes onderstreept het bedrijf zijn toewijding aan transparantie en het delen van essentiële informatie met zijn klanten.

 

Door simpelweg de QR-code op een vloerkleed te scannen met een smartphone, krijgen gebruikers toegang tot een gedetailleerd productpaspoort met informatie over de herkomst van de wol, de gebruikte materialen en het productieproces. En ook niet onbelangrijk: na gebruik neemt Monasch elk vloerkleed terug zodat de waardevolle materialen kunnen worden hergebruikt.

 

Monasch begrijpt dat de toegang tot informatie juist tijdens het recyclingproces essentieel is. De geweven unieke QR-codes van Ee Labels blijven tot het einde verbonden aan het vloerkleed, informatie blijft zo toegankelijk waardoor een naadloze overgang naar een nieuwe levenscyclus mogelijk is. Op welke wijze dan ook.

 

'Designed to be circular' is een essentiele denkwijze voor een circulaire economie. Dit betekent dat je tijdens het ontwerpen van een product nadenkt over de materiaalkeuze en haalbaarheid om een product te kunnen recyclen bij terugkomst. Ee Labels adviseert klanten bij de materiaalkeuze voor hun branding, zo koos Monasch ervoor om hun katoenen band te vervangen door polyester. In samenwerking met Niaga (omgekeerd van Again) ontwikkelde Monasch vervolgens vloerkleden die uit enkel twee materialen bestaan: wol en polyester. Beide materialen zijn goed recyclebaar. De overstap leverde niet alleen een betere recyclebaarheid op maar de geweven band geeft ten opzichte van het bedrukte katoen een extra luxe uitstraling, passend bij een vloerkledenmerk als Monasch. Het polyester band en de geweven QR labels van Ee Labels zijn gemaakt van gerecycleerd garen.


EE Labels is branding partner van verschillende nationale en internationale merken in interieur- mode- en werkkleding. Zo lanceerde het bedrijf eerder inspirerende samenwerkingen op het gebied van smart labels met onder andere Niaga en Tricorp.Links

www.monaschbybestwool.com
www.eelabels.nl

Tags

nieuws, interieur, vloerkleden, karpetten, qrcode, labels, productinformatie, verhaal, herkomst, circulair, duurzaam, impact, milieu merken, katoen, polyester, band, geweven, materiaalkeuze, recyclen, transparantie, dealers, klanten, paspoort, product, merk, #monasch, #bestwool, #eelabel, #niaga, #tricorp

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden