Egaliseren bij vloerverwarming

Vrijdag 08 september 2023

F. Ball lanceert een nieuw sneldrogend, met vezels verrijkt egaliseermiddel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik op vloerverwarmingen.
Egaliseren bij vloerverwarming

De Stopgap 1600 kan met een laagdikte van tussen 3-40 mm worden aangebracht op binnenvloeren met electrische of watergedragen verwarmings- en koelingssystemen in woonhuizen en bedrijfspanden.

 

Darren Kenyon, sales director bij F. Ball, legt het idee achter de ontwikkeling van het nieuwe product uit: 'We wilden met onze kennis en technologie het optimale egaliseermiddel ontwikkelen voor vloerverwarmingen. Het merendeel van de vloeren in nieuwbouwprojecten, alsook in de segmenten renovatie en verbouwing, heeft een ingebouwd verwarmingssysteem. Dit betekent dat met grotere laagdiktes moet worden geëgaliseerd dan een regulier egaliseermiddel. Bovendien moet het geschikt zijn voor diverse typen ondervloer. De garantie van F. Ball geeft de zekerheid dat het product gedurende de volledige levensduur van de vloerinstallatie goed functioneert, zolang de geadviseerde vloervoorbereiding en vloerinstallatieprocedures in acht genomen zijn.'

 

Het product is geschikt voor gebruik op diverse soorten absorberende en niet-absorberende ondervloeren, waaronder zand/cement dekvloeren, beton, houten vloerplaten, granito, terrazzo, epoxy en polyurethaan harsen, keramische en natuurtegels, alsook Stopgap vochtschermen. Na aanbrengen is de egalisatie drie uur later al beloopbaar, en twaald uur later al te stofferen. Om nog meer tijd te besparen kan het ook worden verpompt tot 900 m2 per dag, afhankelijk van beschikbare mankracht, laagdikte en materieel. Bovendien zorgt de proteïne-vrije formulering dat het product in biologisch gevoelige ruimtes, zoals ziekenhuizen, gebruikt kan worden.

 

Stopgap 1600 is verkrijgbaar in zakken van 20 kg. Verbruik is circa 3,7 m² bij een laagdikte van 3 mm. De producten van F. Ball worden in Nederland door de groothandels Headlam en Dersimo geleverd.Links

www.f-ball.com
www.dersimo.nl
www.headlam.nl

Tags

nieuws, interieur, egaliseren, vloerverwarming, vezelrijk, vezelversterkt, vochtschermen, natsysteem, droogsysteem, electrisch, zandcement, beton, houtenvloeren, granito, terrazzo, epoxy, polyuerethaan, prote´nevrij, ziekenhuizen, zakken, vloerinstallatie, garantie, laagdikte, distributie, groothandel, vloerenlegger, stoffeerder, interieurvakman, #fball, #stopgap, #dersimo, #headlam

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden