Verlichting en panelen van grachtplastic

Dinsdag 11 juni 2019

Plastic Whale by Vepa introduceerde een nieuwe lampenserie en akoestisch wandpaneel op Design District. Beide zijn gemaakt van plastic uit Amsterdamse grachten.
Verlichting en panelen van grachtplastic
Verlichting en panelen van grachtplastic Verlichting en panelen van grachtplastic

De designproducten zijn een aanvulling op de signature-collectie circulair kantoormeubilair. Deze collectie introduceerden Plastic Whale en Vepa furniture factory begin vorig jaar, om de plasticsoep te lijf te gaan. Jaarlijks vist Plastic Whale, samen met bedrijven, scholieren en toeristen, meer dan 40.000 PET-flessen uit de Amsterdamse grachten. In één tafel gaan ruim 1.000 PET-flessen, in één lamp ongeveer 16. Een deel van de opbrengst van deze producten gaat naar projecten die het plasticprobleem aanpakken.

 

De nieuwe lampen zijn ontworpen door Lama Concept en geïnspireerd op de walvis, voor wie de plastic soep een ernstige bedreiging is. De lampen lijken op de zeepokken, die zich vastzetten op de huid van het zeedier. De kap is gemaakt van gerecycled PET-vilt. De lampen zijn in twee maten en twee kleuren en kunnen los, samen of als wandinstallatie worden toegepast.

 

De vloeiende lijnen van de akoestische wandpanelen verwijzen naar keelplooien van de walvis. De panelen worden desgewenst geleverd met led-achtergrondverlichting en zijn modulair uit te breiden en te koppelen.Links

www.plasticwhale.com
www.vepa.nl
www.lamaconcept.nl
www.designdistrict.nl

Tags

stoel, meubelen, plastic, recyclebaar, beurs, event, evenement, interieur, decoratie, accessoires, stoffen, wandbekleding, wandpaneel, paneel, akoestiek, akoestisch, geluid, demping, dempend, geluidsdemping, interieurtextiel, textiel, stof, vilt, bekleding, verlichting, #vepathefurniturefactory, #plasticwhale, #lamaconcept

Gerelateerd nieuws
Trendz staat voor de deur
Nog even en dan vindt de najaarseditie van Trendz plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Van 25 - 27 augustus zijn op decoratiebeurs weer volop nieuwe producten te vinden. Er is echter ook een uitgebreid programma van lezingen en presentaties.
lees verder
Nieuwe data Tendence
Decoratiebeurs Tendence heeft de data van de komende editie aangepast. De beurs wordt een week vervroegd én een dag langer.
lees verder
Slapen in de seventies
Textielproducent De Witte Lietaer uit Lauwe introduceert bedlinnen Almond, met een typisch jaren zeventig dessin.
lees verder
Headlam adviseert over kleurgebruik
Groothandel Headlam geeft in zijn meest recente nieuwsbrief tips voor het gebruik van kleur. Met een keuze voor de juiste kleur gordijnen worden zij volgens het bedrijf vanzelf de basis van het interieur.
lees verder
Data Proposte 2020 bekend
De data voor de 28e editie van de internationale beurs in meubel- en gordijnstoffen Proposte in 2020 zijn bekend geworden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden