Verlichting en panelen van grachtplastic

Dinsdag 11 juni 2019

Plastic Whale by Vepa introduceerde een nieuwe lampenserie en akoestisch wandpaneel op Design District. Beide zijn gemaakt van plastic uit Amsterdamse grachten.
Verlichting en panelen van grachtplastic
Verlichting en panelen van grachtplastic Verlichting en panelen van grachtplastic

De designproducten zijn een aanvulling op de signature-collectie circulair kantoormeubilair. Deze collectie introduceerden Plastic Whale en Vepa furniture factory begin vorig jaar, om de plasticsoep te lijf te gaan. Jaarlijks vist Plastic Whale, samen met bedrijven, scholieren en toeristen, meer dan 40.000 PET-flessen uit de Amsterdamse grachten. In één tafel gaan ruim 1.000 PET-flessen, in één lamp ongeveer 16. Een deel van de opbrengst van deze producten gaat naar projecten die het plasticprobleem aanpakken.

 

De nieuwe lampen zijn ontworpen door Lama Concept en geïnspireerd op de walvis, voor wie de plastic soep een ernstige bedreiging is. De lampen lijken op de zeepokken, die zich vastzetten op de huid van het zeedier. De kap is gemaakt van gerecycled PET-vilt. De lampen zijn in twee maten en twee kleuren en kunnen los, samen of als wandinstallatie worden toegepast.

 

De vloeiende lijnen van de akoestische wandpanelen verwijzen naar keelplooien van de walvis. De panelen worden desgewenst geleverd met led-achtergrondverlichting en zijn modulair uit te breiden en te koppelen.Links

www.plasticwhale.com
www.vepa.nl
www.lamaconcept.nl
www.designdistrict.nl

Tags

stoel, meubelen, plastic, recyclebaar, beurs, event, evenement, interieur, decoratie, accessoires, stoffen, wandbekleding, wandpaneel, paneel, akoestiek, akoestisch, geluid, demping, dempend, geluidsdemping, interieurtextiel, textiel, stof, vilt, bekleding, verlichting, #vepathefurniturefactory, #plasticwhale, #lamaconcept

Gerelateerd nieuws
 
Mart Visser stoffencollectie uitgebreid
lees verder
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Lynn voor Verilin
Lynn Helsmoortel is de nieuwe verkoopmedewerkster van linnenspecialist Verilin uit Heule.
lees verder
Lightmatters gaat lichtstudio's openen
In een interview met Twinkle magazine zegt Leon de Haas van Lightmatters dé verlichtingsspecialist van Nederland te willen worden. Om dit te bereiken wil Lightmatters online én met fysieke winkels werken, die omgebouwd worden tot lichtstudio's.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden