Vergoeding recycling matrassen

Dinsdag 01 november 2022

De Stichting Recycling Matrassen zorgt voor een effectieve en kostenefficiŽnte afwikkeling van de afspraken over recycling van matrassen. Het bestuur hiervan heeft nu de tarieven voor 2023 bepaald.
Vergoeding recycling matrassen

Sinds 1 januari van dit jaar zijn Nederlandse matrasfabrikanten en -importeurs verplicht om een afvalbeheerbijdrage te betalen over alle matrassen die vanaf dat moment zijn gefactureerd. Inzamelaars van matrassen, zoals gemeenten en afvalbedrijven en winkeliers of retailers, kunnen vanaf dezelfde datum een vergoeding ontvangen voor ingezamelde matrassen die door hen aangeboden zijn bij gecertificeerde matrasrecyclebedrijven. Stichting Matras Recycling Nederland (MRN) zorgt ervoor dat de regeling effectief en kostenefficiënt verloopt en de doelstellingen worden gehaald.

 

Het bestuur van MRN heeft besloten de bijdrage voor 2023 te verhogen naar € 3,25 per matras. Deze bijdrage geldt voor alle typen matrassen (1‑persoons- en 2-persoonsmatrassen, 1-persoons- en 2-persoonstoppers en baby- en kindermatrassen).

 

De vergoeding voor matrassen, die aangeboden worden bij de recyclebedrijven Retourmatras en Matras Recycling Europe, wordt voor 2023 verhoogd naar 60% van de kosten.

 

Doordat alle partijen succesvol hebben samengewerkt aan een goed eerste jaar kunnen de ambities naar boven bijgesteld worden. Enerzijds hoeft de afvalbeheerbijdrage voor 2023 minder verhoogd te worden dan initieel begroot en verwacht was, anderzijds kan het vergoedingspercentage aan de verwerkingskant met een grote stap verhoogd worden.

 

Hiermee moet de inzameling van schone en droge matrassen gestimuleerd worden, zodat er nog meer matrassen worden aangeboden bij de recyclebedrijven. Inmiddels zijn er in 2022 al ruim 1 miljoen in Nederland verkochte matrassen aangemeld in de portal van MRN.Links

www.mrn.nl

Tags

nieuws, interieur, slaapcomfort, matrassen, bedbodems, dekbedden, kussens, recycling, retour, vergoeding, recyclebedrijf, gemeente, afval, afvalverwerkers, #mrn, #retourmatras, #matrasrecyclingeuropa

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
 
Aanwinsten voor Linteloo
lees verder
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
 
Nieuwe ceo Ikea
lees verder
 
Slaapliedje van Lema Mobili
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden