Erkenning Refashion B&C

Woensdag 02 november 2022

In 2021 won de Refashion-collectie van B&C Raamdecoratie de Red Dot Design Award. Nu is deze opgenomen in de Goed Industrieel ontwerp top 100.
Erkenning Refashion B&C

B&C Raamdecoratie is erop gefocust om een brede selectie van duurzame opties aan te bieden binnen haar collecties. Zo bevat de collectie rolgordijnen een bijzondere serie stoffen die gedeeltelijk is gemaakt van geüpcyclede restjes kleding uit de mode-industrie. Deze serie heet Refashion™. In 2021 won deze serie de Red Dot Design Award. Nu kan het bedrijf uit Nunspeet daar nog een mooie erkenning aan toevoegen. De Refashion collectie staat in de Goed Industrieel Ontwerp Top 100.

 

Door restjes polyester uit de mode-industrie te upcyclen, voorkomt B&C het gebruik van nieuwe materialen en creëren ze een compleet nieuwe serie duurzame rolgordijnen. De Refashion collectie is er niet alleen op gericht om het gebruik van nieuwe materialen te reduceren, maar ook om met minder afval en impact te produceren.

 

Met ingang van dit jaar publiceert de G100 ieder jaar een lijst van de honderd best ontworpen Nederlandse producten. Deze zijn niet alleen relevant, maar ook innovatief en origineel. Met dit overzicht van de 100 best ontworpen producten wil de onafhankelijke Stichting Designlink laten zien hoe product-design bijdraagt aan de aanpak van kleine en grote maatschappelijke uitdagingen.Links

www.bece.nl

Tags

nieuws, interieur, raamdecoratie, erkenning, award, ontwerp, industrieel, duurzaam, recycling, design, stoffen, rolgordijnen, materialen, polyester, mode, kleding, restanten, #reddotaward, #goedindustrieelontwerp, #bece, #refashion, #bencraamdecoratie, #bczonwering, #bcinternational

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
lees verder
 
Nieuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden