Erkenning Refashion B&C

Woensdag 02 november 2022

In 2021 won de Refashion-collectie van B&C Raamdecoratie de Red Dot Design Award. Nu is deze opgenomen in de Goed Industrieel ontwerp top 100.
Erkenning Refashion B&C

B&C Raamdecoratie is erop gefocust om een brede selectie van duurzame opties aan te bieden binnen haar collecties. Zo bevat de collectie rolgordijnen een bijzondere serie stoffen die gedeeltelijk is gemaakt van geüpcyclede restjes kleding uit de mode-industrie. Deze serie heet Refashion™. In 2021 won deze serie de Red Dot Design Award. Nu kan het bedrijf uit Nunspeet daar nog een mooie erkenning aan toevoegen. De Refashion collectie staat in de Goed Industrieel Ontwerp Top 100.

 

Door restjes polyester uit de mode-industrie te upcyclen, voorkomt B&C het gebruik van nieuwe materialen en creëren ze een compleet nieuwe serie duurzame rolgordijnen. De Refashion collectie is er niet alleen op gericht om het gebruik van nieuwe materialen te reduceren, maar ook om met minder afval en impact te produceren.

 

Met ingang van dit jaar publiceert de G100 ieder jaar een lijst van de honderd best ontworpen Nederlandse producten. Deze zijn niet alleen relevant, maar ook innovatief en origineel. Met dit overzicht van de 100 best ontworpen producten wil de onafhankelijke Stichting Designlink laten zien hoe product-design bijdraagt aan de aanpak van kleine en grote maatschappelijke uitdagingen.Links

www.bece.nl

Tags

nieuws, interieur, raamdecoratie, erkenning, award, ontwerp, industrieel, duurzaam, recycling, design, stoffen, rolgordijnen, materialen, polyester, mode, kleding, restanten, #reddotaward, #goedindustrieelontwerp, #bece, #refashion, #bencraamdecoratie, #bczonwering, #bcinternational

Gerelateerd nieuws
Meer transparantie in textielbranche
Modint en Impactbuying werken samen aan transparante toekomst in kleding- en textielbranche door middel van de ontwikkeling van een speciale tool.
lees verder
 
NIeuwe behangkleuren
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Data Decosit 2023 bekend
Organisator Fedustria gaat de beurs Decosit in 2023 organiseren op 5 & 6 september in Brussels Expo.
lees verder
Behang met aaibare structuur
Behanggroothandel Gebr. Eijffinger uit Zoetermeer introduceert Embrace. Een nieuwe behangcollectie met een aaibare structuur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden