Verantwoorde vloerkleden

Woensdag 16 november 2022

ITC's inzet voor duurzaamheid en 'beter design' heeft geleid tot een uniek en luxueus tapijtaanbod - het Haven-assortiment.
Verantwoorde vloerkleden
Verantwoorde vloerkleden Verantwoorde vloerkleden

Haven tapijten zijn verfijnd en elegant, 'beter' ontworpen voor functionaliteit en duurzaamheid, maar ook voor comfort. De collectie is geïnspireerd op de wilde, ongetemde natuur van Scandinavië. Dit wordt vertaald in de kleuren van de middernachtzon, rotsen en boshout - rijke bruintinten, zandbeige en door de zon gedragen tinten. De collectie bestaat uit de dessins Tove (voor serieuze luxe), Liv (gezellig en weelderig) en Elna (voor intensief gebruik).

 

De vloerkleden zijn vervaardigd met een milieuvriendelijk polyamide garen dat in eigen beheer is ontwikkeld onder het label Ympact, wat 35% gerecyclede grondstof bevat. Het is het product van de voortdurende massabalansbenadering van ITC, een merk van Belysse (voorheen Balta). Dit principe vermindert de uitstoot van broeikasgassen en de invoer van fossiele grondstoffen, zonder de kwaliteit en eigenschappen van het Haven-assortiment aan te tasten. Het bedrijf belooft dan ook dat het tapijt vele seizoenen mee gaat en gemakkelijker is te onderhouden.

 

De sleutel tot duurzaamheid is een lange levensduur. Dit komt volgens ITC deels door creatief ontwerp, omdat mensen houden van de look en feel van deze serie en hun tapijten vele seizoenen willen behouden. Maar het is ook door productontwerp. Elk tapijt in de collectie is gemaakt voor hoogwaardige prestaties (klasse 32) en superieure, eenvoudig te reinigen eigenschappen, wat betekent dat de tapijten lang bij je blijven.

Het garen dat wordt gebruikt, is in de massa geverfd, een proces dat het waterverbruik drastisch vermindert. Het bespaart niet alleen water, het verbruikt ook minder energie. En het eindproduct levert een hoge lichtkleurechtheid en een hoge kleurconsistentie, wat bijdraagt ​​aan de duurzaamheidsreferenties van het assortiment.

 

Het nieuwe assortiment zou de CO2-uitstoot dan ook met maximaal 6,66 kg/m² verminderen, in vergelijking met tapijtproducten die voor 100% op fossiele brandstoffen zijn gebaseerd.Links

www.belysse.com
www.itc-carpets.com

Tags

nieuws, interieur, tapijt, vloerkleden, karpetten, vloerbedekking, luxe, weelderig, kleuren, collecties, duurzaam, milieuvriendelijk, polyamide, grondstof, recycling, broeikasgas, fossiel, gezellig, weelderig, serieus, ontwerpen, #itc, #belysse

Gerelateerd nieuws
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Royal Delft vloerkleden
The Wool Studio introduceert zeven prachtige vloerkleden op basis van iconische ontwerpen van Royal Delft. De eeuwenoude designs van Royal Delft zijn een inspiratie voor deze nieuwe collectie vloerkleden.
lees verder
 
HMC Next
lees verder
Vernieuwing Heimtextil
Heimtextil 2024 gaat van start met aangepaste halstructuur en apart segment voor tapijten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden