Veldeman eigenaar Maison de Literie

Donderdag 01 december 2022

Veldeman uit BelgiŽ heeft alle aandelen verworven van de Franse beddenketen Maison de Literie, waarvan het al meerderheidsaandeelhouder was.
Veldeman eigenaar Maison de Literie

Veldeman Group, bekend voor hun beddenmerk Velda, heeft Maison de la Literie overgenomen. De Veldeman Group is sinds enige tijd stille partner bij de Franse bedspecialist Maison de la Literie en heeft nu recent alle aandelen overgenomen. Marc Veldeman is meteen ook de nieuwe bestuursvoorzitter en zijn schoonzoon Philip Daenen is benoemd tot algemeen directeur.

 

De overname betreft de merken Maison de la Literie, L’Univers du Sommeil en Tousalon van het bedrijf, waarvan Veldeman sinds 2015 al meerderheidsaandeelhouder is. De aandelen zijn nu verkocht door de andere eigenaar Pierre Elmanek. Deze groep omvat momenteel zo’n 300 beddenspeciaalzaken in Frankrijk, waarvan 30 in eigen beheer. Met deze complete overname is de continuïteit van het bedrijf gegarandeerd.

 

Voor de meubel- en beddenfabrikant Veldeman Groep heeft deze verticale integratie alleen betrekking op de Franse markt. In de andere landen van Europa waar het bedrijf actief is zal de samenwerking met bestaande retailklanten gewoon hetzelfde blijven.Links

www.veldeman.com
www.maisondelaliterie.fr
www.velda.net

Tags

nieuws, interieur, slaapcomfort, bedden, matrassen, overname, retail, winkels, detailhandel, klanten, verticaal, integratie, aandelen, aandeelhouder, familiebedrijf, groei, #maisondelaliterie, #veldeman, #veldemangroup, #velda

Gerelateerd nieuws
AR voor online verkoop Mline
Matrassenmerk Mline, onderdeel van Beter Bed Holding, experimenteert met Augmented Reality ter ondersteuning van online verkopen.
lees verder
Bedden geÔnspireerd door poolgebied
Arctic Living is een nieuw meubel- en beddenmerk, dat richt zich op avontuurlijke consumenten tussen de 25 en 45 jaar, genieten van het buitenleven en gefascineerd zijn door de Arctic.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuw DC Jysk
Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en BelgiŽ vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
lees verder
 
HMC Next
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden