Veel activiteiten beurzen Frankfurt

Dinsdag 17 oktober 2023

Wat kunnen we eind januari 2024 verwachten op de toonaangevende internationale beurzen voor consumentengoederen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld in de Messe Frankfurt?
Veel activiteiten beurzen Frankfurt
Veel activiteiten beurzen Frankfurt Veel activiteiten beurzen Frankfurt Veel activiteiten beurzen Frankfurt Veel activiteiten beurzen Frankfurt Veel activiteiten beurzen Frankfurt

De twee vicevoorzitters van de consumer goods fairs Ambiente, Christmasworld en Creativeworld, Julia Uherek en Philipp Ferger, lichten toe wat we eind januari in de Messe Frankfurt mogen verwachten op deze beurzen.

 

De tekenen wijzen op groei. De consumptiegoederenindustrie staat wereldwijd voor verschillende uitdagingen, maar de wereldwijde beurzensector is weer volop in beweging, omdat er meer dan ooit vraag is naar uitwisseling, oriëntatie en oplossingen.

 

'De stemming op het internationale beurspodium is goed,' zegt Philipp Ferger. Dit is ook merkbaar voor de komende evenementen in 2024: 'We groeien zowel kwalitatief als kwantitatief: qua oppervlakte breiden we uit met drie nieuwe hallen. En we creëren meer ruimte voor de presentaties van onze exposanten, doordat we de ruimte in de hallen de hallen verdichten en de ondersteunende programmaonderdelen in de foyers plaatsen.'

 

De groeigebieden Ambiente Dining en Ambiente Working in het bijzonder zullen worden uitgebreid - ook op het gebied van Global Sourcing: hier zullen de aanbiedingen in het segment Table en Office & Stationery groeien.

Met een hoge dichtheid aan Scandinavische exposanten zal de komende Ambiente het middelpunt worden voor Scandinavisch design. Een andere focus ligt op Japans design, dat bezoekers in alle productgebieden kunnen ontdekken. De grote spelers zijn terug op Ambiente Dining: merken als Rosenthal, Royal Tableware, Seltmann-Weiden en Villeroy & Boch hebben zich ingeschreven voor het komende evenement. Zwiesel Kristallglas heeft ook een stand en zal voor het eerst haar consumentenproducten presenteren.

 

De volumehandel voor kerst- en seizoensdecoratie verhuist naar hal 6.2. De geoptimaliseerde routes voor Christmasworld en de extra nabijheid van de overlappende productassortimenten van Ambiente Giving (4.2) zorgen voor nog meer synergieën en potentieel voor nieuwe contacten.

 

'Christmasworld schittert met positieve feedback van exposanten en is al twee maanden volledig volgeboekt. Dit onderstreept nogmaals de sterke positie van de toonaangevende beurs voor feest- en seizoensdecoratie in de markt,' benadrukt Ferger.

 

'Op Creativeworld zijn we verheugd om grote leveranciers te hebben die voor het laatst exposeerden in 2018 of 2019 en nu geconcentreerd terugkeren. We hebben een sterke aanwezigheid van grote internationale merken in 2024,' zegt de vicevoorzitter.

 

Op alle beursdagen staat de bezoekers een kleurrijk programma te wachten. Daarnaast blijven er vijf academies met topsprekers en waardevolle branchekennis voor elke doelgroep. 'Voor 2024 plannen we een nieuwe structuur voor ons ondersteunende programma: We introduceren monothematische themadagen om de bezoekersstromen die we kennen beter te kunnen oppikken en bedienen,' legt Julia Uherek uit.

 

Voortaan zal de zaterdag van de beurs Designer Day zijn: vijf gastontwerpers zullen deze dag creëren en het thema design vanuit verschillende perspectieven belichten. Op zondag ligt de nadruk op de handel. Maandag wordt uitgeroepen tot de Dag van de Hotelier om specifiek in te gaan op de behoeften van hoteliers, restaurateurs, chef-koks en F&B managers in het groeiende Hospitality-sectie van Ambiente.

 

Ambiente 2024 trapt af met een ander hoogtepunt: 'Dit kunnen we alvast verklappen: De ontwerpster Elena Salmistraro uit Milaan is de 'Ambiente Designer 2024'. Met 'The Lounge', ontwerpt ze een speciale presentatie in Galleria 1 die een thematische interface creëert tussen interieurontwerp en Horeca,' legt Uherek uit.

 

Dit is het startsein voor een doorlopend project: elk jaar zal Ambiente elk jaar een opkomende ontwerper selecteren met een exclusief ontworpen speciale presentatie. Op de lange termijn is het de bedoeling om een ontwerperscommunity op te bouwen met de vele ontwerpers en jonge talenten op Ambiente. 'Ambiente wordt opnieuw de ontmoetingsplaats voor de internationale designerscene: Hier is de industrie, hier zijn de ontwerpers - wij brengen ze samen.' Op verschillende evenementen kan de gemeenschap met elkaar netwerken en toekomstige klanten ontmoeten.

 

De metathema's duurzaamheid, het nieuwe werken en digitalisering lopen als een rode draad door de beurshallen in 2024. Vooral het thema duurzaamheid wordt voortdurend gepromoot: Het 'Ethical Style' programma van de drie beurzen identificeert exposanten met ecologisch en sociaal geproduceerde producten. Bedrijven kunnen tot 24 november een aanvraag indienen. Een onafhankelijke jury van internationale experts beoordeelt en selecteert de bedrijven. Het label op de stands en in de online exposantenzoeker brengt specifiek vraag en aanbod bij elkaar. vraag bij elkaar.

 

'Nieuw is dat we de selectie van de jury centreren rond twee grotere Ethical Style Spots op het terrein. De spots bundelen elk producten van de drie beurzen en zetten ze in in de schijnwerpers - ook als impuls voor een presentatie van goederen op het verkooppunt. We willen het belangrijke, toekomstgerichte onderwerp duurzaamheid onder de aandacht brengen,' legt ze uit. Daarnaast is het onderwerp duurzaamheid aanwezig in verschillende lezingen en presentaties in het voorprogramma van alle drie de evenementen.

 

Klik hier voor tickets voor Ambiente, Christmasworld en Creativeworld. Een ticket voor één van de genoemde beursen is ook geldig voor de ander twee. De beurzen worden grotendeels gelijktijdig gehouden in Frankfurt:

Ambiente/Christmasworld: 26 t/m 30 januari 2024

Creativeworld: 27 t/m 30 januari 2024Links

ambiente.messefrankfurt.com
christmasworld.messefrankfurt.com
creativeworld.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, consumentengoederen, beursorganisatie, creatief, inspirerend, Kerst, Kerstkado, dineren, kado, schilderen, papierwaren, schrijfwaren, schildersgerei, accessoires, interieurproduct, kleur, inspirerend, duurzaam, circulair, ethisch, marktplaats, digitaal, online, designer, trends, #messefrankfurt, #ambiente, #ethicalstyle, #creativeworld, #christmasworld

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
Inspiratie met kleurexpertise
Paint & Paper Library, het Britse merk voor verf en behang, inspireert wereldwijd interieurdesigners, architecten en veeleisende huiseigenaren met ongeŽvenaarde kleurexpertise en innovatieve ontwerpideeŽn.
lees verder
 
Nieuwe Accessoire Boetiek
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden