Tapijtkunst in middeleeuwse setting

Dinsdag 30 april 2019

De Belgische kunstenaressen Erika Schillebeeckx en Justine de Moriamé stellen hun hedendaagse wandtapijten ten toon in het Adornesdomein. Vanaf vier mei zijn de werken te zien in dit middeleeuwse landgoed, in het hart van Brugge.
Tapijtkunst in middeleeuwse setting

Schillebeeckx en Moriamé werken samen als Studio KRJST. Eerst in de modewereld, maar sinds 2015 wijdt het duo zich alleen aan de kunst en ontstonden de eerste wandtapijten. Studio KRJST laat zich inspireren door landschappen, planten en renaissancewerken, maar ook door oude landkaarten of film. Deze invloeden worden ontleed (soms zelfs chemisch geanalyseerd) en omgezet in tekeningen, schilderijen en driedimensionale objecten. Die werken worden dan manueel en mechanisch overgebracht op traditionele jacquardweefgetouwen. Essentieel voor de levendigheid en diepte van de weefsels is de keuze van verschillende materialen en het werken in verschillende lagen.

 

De naam van de tentoonstelling is Entropy. Studio KRJST: "De werken bevinden zich op de grens tussen figuratief en abstract. Ze dompelen je onder in een wereld in voortdurende verandering, tussen structuur en chaos, weelde en gruwel, emotie en materialisme. Traditionele technieken worden geactualiseerd en verfraaid met nieuwe technologieën waarbij men ook streeft naar duurzaamheid."

 

De tentoonstelling bezoeken kan van 4 mei t/m 31 augustus 2019.Links

www.adornes.org
www.studiokrjst.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, kleed, kunst, tentoonstelling, jacquard, #studiekrjst, #adornes

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Nieuwe ondervloer van Estillon
Estillon introduceert Solidbase, een nieuwe collectie ondervloeren voor pvc, laminaat en parket.
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
Nieuwe Flotex collectie
Forbo Flooring introduceert binnenkort haar nieuwe Flotex Colour collectie: vier dessins en 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden