Tapijtkunst in middeleeuwse setting

Dinsdag 30 april 2019

De Belgische kunstenaressen Erika Schillebeeckx en Justine de Moriamé stellen hun hedendaagse wandtapijten ten toon in het Adornesdomein. Vanaf vier mei zijn de werken te zien in dit middeleeuwse landgoed, in het hart van Brugge.
Tapijtkunst in middeleeuwse setting

Schillebeeckx en Moriamé werken samen als Studio KRJST. Eerst in de modewereld, maar sinds 2015 wijdt het duo zich alleen aan de kunst en ontstonden de eerste wandtapijten. Studio KRJST laat zich inspireren door landschappen, planten en renaissancewerken, maar ook door oude landkaarten of film. Deze invloeden worden ontleed (soms zelfs chemisch geanalyseerd) en omgezet in tekeningen, schilderijen en driedimensionale objecten. Die werken worden dan manueel en mechanisch overgebracht op traditionele jacquardweefgetouwen. Essentieel voor de levendigheid en diepte van de weefsels is de keuze van verschillende materialen en het werken in verschillende lagen.

 

De naam van de tentoonstelling is Entropy. Studio KRJST: "De werken bevinden zich op de grens tussen figuratief en abstract. Ze dompelen je onder in een wereld in voortdurende verandering, tussen structuur en chaos, weelde en gruwel, emotie en materialisme. Traditionele technieken worden geactualiseerd en verfraaid met nieuwe technologieën waarbij men ook streeft naar duurzaamheid."

 

De tentoonstelling bezoeken kan van 4 mei t/m 31 augustus 2019.Links

www.adornes.org
www.studiokrjst.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, kleed, kunst, tentoonstelling, jacquard, #studiekrjst, #adornes

Gerelateerd nieuws
 
Egalbase wordt Wunderlays
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday én de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder
Nieuwe Pvc-vloeren bij PPC
De Plinten & Profielen Centrale (PPC) is distributeur in België en Nederland geworden van een serie Pvc-vloeren en toont dat op de lopende Incoda-beurs in Gorinchem.
lees verder
 
Interfloor noviteiten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden