Oost en West samen bij Pierre Frey

Woensdag 01 mei 2019

Oud-Perzisch vakmanschap ontmoet traditioneel Frans textiel in een samenwerking tussen design studio Apparatus en stoffenediteur La Maison Pierre Frey.
Oost en West samen bij Pierre Frey
Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey

Isfahan is geïnspireerd door het ingewikkelde inlegwerk bekend als Khatam. Hiermee was de juwelendoos versierd die de grootmoeder van Apparatus directeur Gabriek Hendifar met zich meenam nam naar de VS. Hendifar zocht contact met Le Manach, de dochteronderneming van Pierre Frey, om de Perzische kunstvorm tot stof te vertalen.

 

Het resultaat is de collectie Isfahan, met complexe en gedetailleerde patronen die Perzische invloeden combineren met Franse weefkunst. De naam Isfahan is een verwijzing naar de Iraanse stad, met een rijke geschiedenis als epicentrum voor ideeënuitwisseling tussen Oost en West. De drie kleurstellingen van de collectie verwijzen hier ook naar en heten: Sand, Persian Blue en Persimmon.

 

De exclusieve stoffen van Pierre Frey zijn beschikbaar als kussensloop en gordijn en worden in Nederland verdeeld door Brugman. De Belgische agent is Pierre Frey-Braquenie-Boussac uit Brussel.Links

www.brugmanbv.nl
www.pierrefrey.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, kussen, stof, zijde, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #pierrefrey, #brugman, #Khatam, #LeManach, #PierreFreyBraquenieBoussac, #Braquenie, #Boussac

Gerelateerd nieuws
Bebob en Vloerenschuur failliet
Ondanks de aanhoudende goede omzetcijfers in de interieurbranche zijn er soms toch retailers die het helaas niet redden. Zoals recent Bebob en Vloerenschuur.
lees verder
 
Domotex met vloeren, muren en plafonds
lees verder
Trendz meer voor bloemist
De komende voorjaarseditie van de decoratiebeurs Trendz gaat zich meer richten op het bloemen/planten/tuincentra-segment.
lees verder
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
 
Object laatste keer in Haka
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden