Oost en West samen bij Pierre Frey

Woensdag 01 mei 2019

Oud-Perzisch vakmanschap ontmoet traditioneel Frans textiel in een samenwerking tussen design studio Apparatus en stoffenediteur La Maison Pierre Frey.
Oost en West samen bij Pierre Frey
Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey

Isfahan is geïnspireerd door het ingewikkelde inlegwerk bekend als Khatam. Hiermee was de juwelendoos versierd die de grootmoeder van Apparatus directeur Gabriek Hendifar met zich meenam nam naar de VS. Hendifar zocht contact met Le Manach, de dochteronderneming van Pierre Frey, om de Perzische kunstvorm tot stof te vertalen.

 

Het resultaat is de collectie Isfahan, met complexe en gedetailleerde patronen die Perzische invloeden combineren met Franse weefkunst. De naam Isfahan is een verwijzing naar de Iraanse stad, met een rijke geschiedenis als epicentrum voor ideeënuitwisseling tussen Oost en West. De drie kleurstellingen van de collectie verwijzen hier ook naar en heten: Sand, Persian Blue en Persimmon.

 

De exclusieve stoffen van Pierre Frey zijn beschikbaar als kussensloop en gordijn en worden in Nederland verdeeld door Brugman. De Belgische agent is Pierre Frey-Braquenie-Boussac uit Brussel.Links

www.brugmanbv.nl
www.pierrefrey.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, kussen, stof, zijde, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #pierrefrey, #brugman, #Khatam, #LeManach, #PierreFreyBraquenieBoussac, #Braquenie, #Boussac

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Incoda kampioenen
De tiende editie van de afgelopen week gehouden vakbeurs Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Gorinchem is succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten.
lees verder
Headlam breidt Lifestyle-interior uit
Grossier Headlam vul gordijncollectie lifestyle-interior aan. De zes items, variŰren van black out en semi-verduisterend tot een inbetween met moderne print en een velours stof.
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday Ún de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden