Oost en West samen bij Pierre Frey

Woensdag 01 mei 2019

Oud-Perzisch vakmanschap ontmoet traditioneel Frans textiel in een samenwerking tussen design studio Apparatus en stoffenediteur La Maison Pierre Frey.
Oost en West samen bij Pierre Frey
Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey Oost en West samen bij Pierre Frey

Isfahan is geïnspireerd door het ingewikkelde inlegwerk bekend als Khatam. Hiermee was de juwelendoos versierd die de grootmoeder van Apparatus directeur Gabriek Hendifar met zich meenam nam naar de VS. Hendifar zocht contact met Le Manach, de dochteronderneming van Pierre Frey, om de Perzische kunstvorm tot stof te vertalen.

 

Het resultaat is de collectie Isfahan, met complexe en gedetailleerde patronen die Perzische invloeden combineren met Franse weefkunst. De naam Isfahan is een verwijzing naar de Iraanse stad, met een rijke geschiedenis als epicentrum voor ideeënuitwisseling tussen Oost en West. De drie kleurstellingen van de collectie verwijzen hier ook naar en heten: Sand, Persian Blue en Persimmon.

 

De exclusieve stoffen van Pierre Frey zijn beschikbaar als kussensloop en gordijn en worden in Nederland verdeeld door Brugman. De Belgische agent is Pierre Frey-Braquenie-Boussac uit Brussel.Links

www.brugmanbv.nl
www.pierrefrey.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, kussen, stof, zijde, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #pierrefrey, #brugman, #Khatam, #LeManach, #PierreFreyBraquenieBoussac, #Braquenie, #Boussac

Gerelateerd nieuws
 
Mart Visser stoffencollectie uitgebreid
lees verder
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Lynn voor Verilin
Lynn Helsmoortel is de nieuwe verkoopmedewerkster van linnenspecialist Verilin uit Heule.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Innovatie en inspiratie op Showup
Op zondag 1 en maandag 2 september 2019 staat Expo Haarlemmermeer weer in het teken van Showup, de halfjaarlijkse beurs voor de home-, gifts- & kidsbranche.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden