Stijgende woningwaarde door isoleren

Donderdag 18 november 2021

[Sponsored artikel] - Sinds de coronacrisis is de consument steeds meer gaan investeren in zijn woning. Niet alleen in het interieur, maar ook in bijvoorbeeld isolatie. Een logische keuze, gezien de uit de pan rijzende energiekosten.
Stijgende woningwaarde door isoleren

Isoleren is een logische stap, om te investeren in het heden (voor comfort en minder hoge energiekosten) en met oog op de waarde van het huis. Naast isolerende beglazing zijn dak-, muur-, kruipruimte- en vloerisolatie mogelijk. Dakisolatie kan volgens Isolatiespecialist.nl uit Moerkapelle ruim € 500 per jaar besparen. Het bedrijf isoleert het (hellend) dak altijd aan de binnenzijde. Deze vorm van isolatie is ook gunstig voor een aangenamer binnenklimaat tijdens de steeds warmere zomers. De investering voor deze vorm van isolatie bedragen tussen de € 3.500 en € 4.800, maar laat zich terugverdienen in ca. zeven jaar

 

Isoleren heeft ook een concrete invloed op de waarde van een huis. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Tilburg en Maastricht. De onderzoekers bestudeerden data van makelaarsvereniging NVM van ruim 450.000 woningtransacties sinds 2018. Slecht geisoleerde eengezinswoningen met een rood label (F en G) zijn in de eerste helft van dit jaar ruim € 30.000 minder waard dan gemiddeld, afgelopen jaren was dat nog € 18.000. Eengezinswoningen met een groen A- of B-label zijn juist bijna € 60.000 meer waard dan gemiddeld en dat verschil is afgelopen drie jaar verdubbeld.

 

Volgens de onderzoekers letten kopers steeds meer op energielabels en berekenen ze de kosten die ze moeten maken om de woning te verduurzamen en hoe hoog de energierekening zal zijn. De verwachting is dat de verschillen in waarde van woningen met verschillende energielabels inmiddels nog hoger geworden zijn door de sterk gestegen energieprijzen van afgelopen maanden.

 

Isolatiespecialist is een écht familiebedrijf, opgericht door Marc en Margreet Anker. Ze zijn getrouwd en hebben samen vier kinderen, die ook veel op de zaak te vinden zijn. Marc is van de techniek en oplossingsgericht terwijl Margreet meer van de cijfertjes en de punten en komma’s is. Wat vijftien jaar geleden begonnen is met een grap in de achtertuin, is uitgelopen op een professioneel isolatiebedrijf.

 

Dagelijks zijn 65 enthousiaste mensen in de weer voor o.a. woningbouwverenigingen, aannemers, VVE’s en particuliere woningeigenaren. Het bedrijf is echter niet alleen in de woningbouw actief. Zo heeft het bedrijf de onderkant van de vloer van het laboratorium van Ashland Industries Nederland geïsoleerd met polyurethaan vloerisolatie. Meer informatie: projecten van Isolatiespecialist

 

Vloerisolatie is een veel voorkomende vorm van isolatie die snel zorgt voor warmere voeten, met minder stoken. Met vloerisolatie voelt de vloer vanaf dag één veel prettiger aan. De vloer koelt namelijk minder snel af en er verdwijnt minder warmte naar de kruipruimte. Voor welke vorm van isolatie een klant ook kiest, er zijn veel verschillende manieren en producten om een goed resultaat te bereiken.

 

Isolatiespecialist komt gratis en vrijblijvend langs, om te kijken welke manier van vloer isoleren het best bij de woning en de wensen van de klant past.

 

 

[Sponsored artikel]Links

www.isolatiespecialist.nl

Tags

Isolatie, dakisolatie, muurisolatie, kruipruimte isolatie, vloerisolatie, isolatienoord, isolatie noord, #isolatiespecialist

Gerelateerd nieuws
Verduurzaming ook bij houtkachels
[Sponsored artikel] - Dat traditionele houthaarden niet het meest milieuvriendelijk zijn is algemeen bekend. Hoe het met de duurzaamheid van moderne houthaarden is gesteld, lees je in dit artikel.
lees verder
Nieuwe circulaire marktplaats
Pacha Panels is vandaag officieel van start gegaan. De jonge onderneming heeft de ambitie om marktleider te worden in de levering van gezonde, biobased en herbruikbare materialen voor de interieur- en woningbouw en de meubelindustrie.
lees verder
 
Recticel zet matrassendivisie te koop
lees verder
Kunststof Meneer Kozijn
[Sponsored artikel] - Meneer Kozijn is leverancier van kunststof kozijnen. Voor het vervangen van houten kozijnen voor kunststof of het plaatsen van nieuwe kunststof deuren en ramen.
lees verder
Betaalbaar isoleren
[Sponsored artikel] - Isoleren kent veel voordelen. Het zorgt voor behaaglijke warmte in de winter, maar houdt een gebouw ook koel in de zomer en verhoogt bovendien de waarde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden