Techtextil en Texprocess in juni 2022

Donderdag 18 november 2021

Techtextil en Texprocess zullen van 21 t/m 24 juni 2022 als fysieke evenementen in Frankfurt am Main de technische textiel- en textielverwerkingssectoren samenbrengen.
Techtextil en Texprocess in juni 2022
Techtextil en Texprocess in juni 2022 Techtextil en Texprocess in juni 2022

Met nog ongeveer acht maanden te gaan voor de eerste edities sinds de coronapandemie van Techtextil, de  internationale vakbeurs voor textiel en nonwovens, en Texprocess, de internationale vakbeurs voor de verwerking van textiel en flexibele materialen, hebben ongeveer 900 exposanten uit momenteel 45 landen, waaronder de organisatoren van talrijke gezamenlijke stands, hebben zich al aangemeld voor deelname aan de Messe Frankfurt in Frankfurt am Main.

 

Beide beurzen worden gehouden als hybride evenementen met veel aanvullende digitale diensten voor exposanten en bezoekers naast de live tentoonstelling en het evenementenprogramma.

 

Duurzaamheid is een vitaal onderwerp dat ook de textielindustrie drijft en waartoe, gezien haar omvang en impact op mens en natuur, de sector een substantiële bijdrage kan leveren. Daarom is gekozen voor duurzaamheid als centraal thema.

 

Met Sustainability@Techtextil en Sustainability@Texprocess zetten de twee beurzen in juni 2022 de duurzaamheidsconcepten van de deelnemende bedrijven en organisaties in de schijnwerpers. Deskundige discussies vullen het onderwerp aan. Bovendien zal een speciale categorie van de Techtextil en Texprocess Innovation Awards uitstekende prestaties op het gebied van duurzaamheid in de sector belonen.

 

De textielsector is in beweging en textielstart-ups zijn actief in tal van toekomstgerichte domeinen, zoals 3D-design, blockchain, e-commerce en duurzaamheid. De beide beurzen zullen voor het eerst internationale start-ups voor technisch textiel en textielverwerking introduceren als aanvulling op het populaire 'Jonge innovatieve bedrijven uit Duitsland'.

 

Daarnaast kunnen jongeren in de textielsector profiteren van de Texprocess Campus met presentaties door universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs.

 

Van katoenteelt, via waterbesparende verfprocessen tot afwerking: de tijdloosheid van denimmode heeft niet alleen geleid tot een groot aantal mythes en feiten over duurzaamheid, maar ook tot een groot aantal innovaties in de sector. Met de Denim Future Factory (DFF) staat de denimindustrie centraal op Texprocess 2022.

 

Kortom, voldoende redenen om deze unieke beurzen te gaan bezoeken.

 

P.S. 18-01-2022: Ook Heimtextil wordt eenmalig ook op deze data gehoudenLinks

www.techtextil.messefrankfurt.com/frankfurt
www.texprocess.messefrankfurt.com/frankfurt
www.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, textiel, duurzaamheid, verwerking, veredeling, functioneel. techniek, innovatie, jongeren, evenementen, digitaal, frankfurt, awards, #messefrankfurt, #techtextil, #texprocess

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
Wonderful Wallcoverings
In het boek Wonderful Wallcoverings staat muurbekleding in al zijn vormen centraal. Muurbekleding is immers al lang niet meer enkel het klassieke bloemetjesbehang dat de kamer moet kleuren. Nieuwe designs en nieuwe technieken zorgen voor een waaier aan mogelijkheden.
lees verder
Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer
Met in totaal 117 deelnemende landen, ongeveer 63.000 bezoekers en 2.300 exposanten werd het een goede herlancering van de internationale textielbeurzen in het beurscentrum van Frankfurt.
lees verder
 
Marker Scholten bij BN
lees verder
 
Zomernieuws Woonindustrie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden