Fonq zet in op virtueel

Donderdag 18 november 2021

Een stylingtool waarmee consumenten hun woning digitaal kunnen inrichten. Werkt dat ook omzetverhogend? Ja, zegt woonwinkel fonq. Na een succesvolle pilot wordt de tool nu verder uitgerold.
Fonq zet in op virtueel

De stylingtool is een product van het Britse Hullabalook. Fonq startte begin februari met een pilot hiermee. De resultaten waren boven verwachting. Na eerste weken zag Fonq gaandeweg dat de tool vooral impact had op de engagement matrix. Tegen het eind van de pilot, die drie maanden duurde, kon de woonwinkel mooie resultaten noteren. Gebruikers van de tool bleken 22% beter te converteren dan niet-stylingtool gebruikers en waren ook 97%langer op de website. De gemiddelde orderwaarde bij de stylingtool gebruikers steeg met 44%.

 

Ondertussen is de stylingtool flink uitgebreid. Naast de woonkamer kan de consument nu ook de eet-, slaap-, werk- en kinderkamer virtueel inrichten. Fonq gaat zorgen dat consumenten de tool op verschillende plekken in de customer journey tegenkomen. Nu staat met name nog de integratie van de tool in de gehele klantreis en het platform op de agenda. Fonq heeft in de onderzoeksfase ook gekeken naar 3D-mogelijkheden, maar dat bleek complex. Daarom heeft Fonq bewust gekozen voor 2D-tooling, die toegankelijker is voor gebruikers. Fonq wil klanten in de toekomst ook de mogelijkheid bieden om stoffen te voelen door ze stalen op te sturen.Links

www.fonq.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, marktplaats, platform, verkoop, #fonq

Gerelateerd nieuws
Extra fondsen winkelgebieden
Negen Nederlandse dorpen en steden krijgen in totaal € 26 miljoen om hun winkelgebied te versterken en levendig te houden. Het ministerie van Economische Zaken financiert dit vanuit het fonds ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’.
lees verder
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Overnames door Coulisse
Coulisse breidt uit met overnames van Lienesch en Sensuna:
pioniers in honingraat en plisséraambekleding.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden