Fonq zet in op virtueel

Donderdag 18 november 2021

Een stylingtool waarmee consumenten hun woning digitaal kunnen inrichten. Werkt dat ook omzetverhogend? Ja, zegt woonwinkel fonq. Na een succesvolle pilot wordt de tool nu verder uitgerold.
Fonq zet in op virtueel

De stylingtool is een product van het Britse Hullabalook. Fonq startte begin februari met een pilot hiermee. De resultaten waren boven verwachting. Na eerste weken zag Fonq gaandeweg dat de tool vooral impact had op de engagement matrix. Tegen het eind van de pilot, die drie maanden duurde, kon de woonwinkel mooie resultaten noteren. Gebruikers van de tool bleken 22% beter te converteren dan niet-stylingtool gebruikers en waren ook 97%langer op de website. De gemiddelde orderwaarde bij de stylingtool gebruikers steeg met 44%.

 

Ondertussen is de stylingtool flink uitgebreid. Naast de woonkamer kan de consument nu ook de eet-, slaap-, werk- en kinderkamer virtueel inrichten. Fonq gaat zorgen dat consumenten de tool op verschillende plekken in de customer journey tegenkomen. Nu staat met name nog de integratie van de tool in de gehele klantreis en het platform op de agenda. Fonq heeft in de onderzoeksfase ook gekeken naar 3D-mogelijkheden, maar dat bleek complex. Daarom heeft Fonq bewust gekozen voor 2D-tooling, die toegankelijker is voor gebruikers. Fonq wil klanten in de toekomst ook de mogelijkheid bieden om stoffen te voelen door ze stalen op te sturen.Links

www.fonq.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, marktplaats, platform, verkoop, #fonq

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden