Duurzame, gerecyclede ondervloer

Donderdag 18 november 2021

Estillon introduceert een nieuwe, duurzame gerecyclede foam ondervloer voor tapijt: Renu.
Duurzame, gerecyclede ondervloer

In een wereld waarin grondstoffen niet onbeperkt zijn is recycling onmisbaar. Hoe meer we maken van oude grondstoffen, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. Estillon introduceert om die reden Renu® 6 mm, een verantwoord en recyclebaar ondertapijt. Renu is gemaakt van 98% gerecyclede materialen en is zelf 100% recyclebaar. 

Voor dit nieuwe ondertapijt worden restmaterialen creatief ingezet om zo een duurzame ondervloer te produceren die bijdraagt aan de circulaire economie. Zo bestaat de vulling uit schuim dat is teruggewonnen uit gerecyclede stoffering. Hierdoor wordt er per jaar 167.000 ton afvalschuim hergebruikt die normaliter naar de vuilstort gaat. 

De toplaag van de ondervloer bestaat uit een biobased folie gemaakt van verantwoord gewonnen suikerriet. De rug van de ondervloer is gemaakt van 100% gerecycled papier, ongebleekt en bedrukt met inkt op waterbasis. Ook de verpakkingen zijn gemaakt van de biobased folie of van 100% gerecycled plastic.  

 

Een aantal kenmerken van deze nieuwe ondervloer:

  • Energiezuinig: zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Dit draagt bij aan een warm, comfortabel huis en bespaart energie.
  • Duurzaam: het product gemaakt van schuim (foam) met een hoge densiteit, hierdoor wordt het tapijt beschermt tegen voortijdige slijtage en heeft het tapijt een langere levensduur.
  • Comfort gegarandeerd met een uitstekende geluidsabsorptie.
  • Milieubewust: 100% recyclebaar, volledig duurzaam, CO² neutraal.  

 Links

www.estillon.nl

Tags

nieuws, interieur, vloeren, tapijt, ondervloer, recycling, duurzaam, ondertapijt, afvalschuim, plastic, verantwoord, #reno, #estillon

Gerelateerd nieuws
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder
 
Nieuw duurzaam vloerenmerk
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Tjeerd naar Gelasta
Binnenkort gaat Tjeerd Nijboer aan de slag bij vloerenleverancier Gelasta uit Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden