Duurzame, gerecyclede ondervloer

Donderdag 18 november 2021

Estillon introduceert een nieuwe, duurzame gerecyclede foam ondervloer voor tapijt: Renu.
Duurzame, gerecyclede ondervloer

In een wereld waarin grondstoffen niet onbeperkt zijn is recycling onmisbaar. Hoe meer we maken van oude grondstoffen, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. Estillon introduceert om die reden Renu® 6 mm, een verantwoord en recyclebaar ondertapijt. Renu is gemaakt van 98% gerecyclede materialen en is zelf 100% recyclebaar. 

Voor dit nieuwe ondertapijt worden restmaterialen creatief ingezet om zo een duurzame ondervloer te produceren die bijdraagt aan de circulaire economie. Zo bestaat de vulling uit schuim dat is teruggewonnen uit gerecyclede stoffering. Hierdoor wordt er per jaar 167.000 ton afvalschuim hergebruikt die normaliter naar de vuilstort gaat. 

De toplaag van de ondervloer bestaat uit een biobased folie gemaakt van verantwoord gewonnen suikerriet. De rug van de ondervloer is gemaakt van 100% gerecycled papier, ongebleekt en bedrukt met inkt op waterbasis. Ook de verpakkingen zijn gemaakt van de biobased folie of van 100% gerecycled plastic.  

 

Een aantal kenmerken van deze nieuwe ondervloer:

  • Energiezuinig: zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Dit draagt bij aan een warm, comfortabel huis en bespaart energie.
  • Duurzaam: het product gemaakt van schuim (foam) met een hoge densiteit, hierdoor wordt het tapijt beschermt tegen voortijdige slijtage en heeft het tapijt een langere levensduur.
  • Comfort gegarandeerd met een uitstekende geluidsabsorptie.
  • Milieubewust: 100% recyclebaar, volledig duurzaam, CO² neutraal.  

 Links

www.estillon.nl

Tags

nieuws, interieur, vloeren, tapijt, ondervloer, recycling, duurzaam, ondertapijt, afvalschuim, plastic, verantwoord, #reno, #estillon

Gerelateerd nieuws
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden